Facebook: Κατέβασε βίντεο του Σαλβίνι για «προτροπή σε πράξεις μίσους»
NewsroomΤο Facebook αποφάσισε να «καταβάσει» βίντεο στο οποίο ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι χτυπά το θυροτηλέφωνο ιταλοτυνησιακής οικογένειας, η οποία ζει στην Μπολόνια, διότι έκρινε ότι «αποτελεί προτροπή σε μίσος». Πρόκειται για το βίντεο το οποίο είχε προκαλέσει σειρά έντονων επικρίσεων την προηγούμενη εβδομάδα. Σε αυτό, εμφανίζεται ο γραμματέας της Λέγκα και πρώην υπουργός Εσωτερικών να χτυπά σε θυροτηλέφωνο ιταλοτυνησιακής οικογένειας σε λαϊκή συνοικία της Μπολόνια, να ρωτά έναν 17χρονο έφηβο «αν πουλά ναρκωτικά» και να του ζητεί να ανέβει στο σπίτι του.
Το Facebook, όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, έλαβε την σχετική απόφαση έπειτα και από διαμαρτυρίες και σχετικό αίτημα μεγάλου αριθμού χρηστών του. Η δικηγόρος του έφηβου δήλωσε ότι με την εξέλιξη αυτή, πάντως, δεν αποκαθίσταται η αξιοπρέπεια του νέου, ο οποίος θα κινηθεί δικαστικά κατά του Σαλβίνι.
Ο αρχηγός της Λέγκα, τέλος, δήλωσε τη Δευτέρα 27/1 ότι «θα ξαναέκανε όλη την προεκλογική εκστρατεία στην Εμίλια Ρομάνια ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της βραδιάς που χτύπησε στο θυροτηλέφωνο».
- Ακριβή μου σανίδα: Βγήκε για SUP στη Λήμνο και γύρισε με «καμπάνα» 250 ευρώ!
- Νεκρό ζευγάρι σε γκαράζ στον Πειραιά: Ασφυξία από μονοξείδιο του άνθρακα η πιθανότερη αιτία θανάτου - Το αυτοκίνητο ήταν σε λειτουργία
- Ιστορικές στιγμές στο Παρίσι: Το ελληνικό άγημα παρέλασε ξανά στην Αψίδα του Θριάμβου, όπως το 1919
- Παραλίγο τραγωδία σε πτήση Λονδίνο-Αθήνα: Πώς ένα λάθος των πιλότων οδήγησε σε απογείωση της τελευταίας στιγμής