Κόσμος|30.01.2020 00:30

Τζιχαντιστές τραυμάτισαν δημοσιογράφο του RT - Μεγάλες απώλειες των Τούρκων

Newsroom

Η Ουάφα Σαμπρούνι, δημοσιογράφος του ρωσικού ενημερωτικού δικτύου Russia Today (RT), τραυματίσθηκε σοβαρά από πυρά τζιχαντιστών κοντά στην πόλη Μααράτ αλ Νούμαν. Οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας της είναι συγκεχυμένες. Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, το οποίο επικαλείται το TASS, η κατάσταση της υγείας της δημοσιογράφου είναι «σταθερή». Από την πλευρά της, η διευθύντρια ειδήσεων του RT, Μαργαρίτα Σιμονιάν δήλωσε ότι η κατάσταση της δημοσιογράφου είναι σοβαρή.

Τραυματίστηκε από θραύσματα οβίδας

Η Ουάφα Σαμπρούνι είναι αραβόφωνη και με το συνεργείο της έκαναν ρεπορτάζ, στην περιοχή, αφού η πόλη περιήλθε τις τελευταίες μέρες υπό τον έλεγχο του κυβερνητικού στρατού της Δαμασκού που ελέγχει ο Άσαντ. Η ίδια τραυματίστηκε από οβίδα που εξερράγη σε μικρή απόσταση από το σημείο που βρίσκονταν η ίδια και το συνεργείο της.

Η πόλη Μααράτ Αλ Νούμαν, η οποία ήταν ορμητήριο των τζιχαντιστών της Ντζεμπχάτ Αλ Νούσρα, βρίσκεται σε απόσταση 33 χιλιομέτρων νότια της Ιντλίμπ, που είναι η πρωτεύουσα του τελευταίου μεγαλύτερου οχυρού των τζιχαντιστών στην βορειοδυτική Συρία.

Μεγάλες απώλειες των Τούρκων

Στην Ιντλίμπ βρίσκονται σε εξέλιξη σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Τούρκων, φιλότουρκων, ακραίων ισλαμιστών και από την άλλη δυνάμεων που υποστηρίζουν πρόεδρο της Συρίας Ασαντ μεταξύ αυτών και η Ρωσία αλλά και Κούρδοι. Τις τελευταίες ημέρες οι Τούρκοι έχουν μεγάλες απώλειες και έχουν χάσει σημαντικές θέσεις. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος της «έκρηξης» του Ταγίπ Ερντογάν κατά των Ρώσων νωρίτερα σήμερα σχετικά με συμφωνίες που δεν τηρούνται.

Ταγίπ ΕρντογάνΣυριακό Παρατηρητήριοδημοσιογράφοι