Κόσμος|07.04.2019 01:23

Βόρεια Κορέα: Φεύγει από τις ειδήσεις η «Κυρία με τα Ροζ»

Newsroom

Σύμφωνα με πηγές από την Πιονγιάνγκ, η παρουσιάστρια θα αντικατασταθεί με νεότερους παρουσιαστές.

Η 75χρονη Ρι Τσουν –Χι, ήταν η ιδιαίτερη κεντρική παρουσιάστρια του κρατικού καναλιού της Βόρειας Κορέας και η αγαπημένη του Κιμ Γιονγκ Ουν. Ήταν στο πόστο της παρουσίασης, κυρίως σημαντικών ειδήσεων, επί δεκαετίες.

Πλέον όμως, η εντολή του Κιμ είναι το κράτος να επιχειρήσει να βελτιώσει τη δημόσια εικόνα της και σε αυτό το πλαίσιο, δόθηκε στην «Ροζ Κυρία» λιγότερος τηλεοπτικός χρόνος.

Σύμφωνα με Νοτιοκορεάτη πανεπιστημιακό, το βασικό μότο του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι «να προλάβουμε την νέα εποχή και τις τάσεις της».

Αυτή ακριβώς η αλλαγή εντοπίζεται στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της χώρας, ενώ όπως τόνισε ο ίδιος καθηγητής, οι Βορειοκορεάτες έρχονται όλο και περισσότερο σε τριβή με δίκτυα του εξωτερικού.

Η Ρι είναι το πιο διάσημο πρόσωπο της Βόρειας Κορέας μετά τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ενδεχομένως, ενώ έχει εκφωνήσει όλες τις σημαντικές ειδήσεις, μεταξύ των οποίων το θάνατο του πατέρα του σημερινού ηγέτη της χώρας, κατά τη διάρκεια της οποίας εκφώνησης έκλαιγε.

Όλα τα χρόνια εμφανίζεται μόνο με την ροζ αμφίεση και αυτό είναι που όχι μόνο της προσέδωσε το παρατσούκλι της, αλλά την έκανε και αναγνωρίσιμη στον κόσμο όλο.

Βόρεια Κορέα