Δίκη Ντόναλντ Τραμπ: Ολοταχώς προς... απαλλαγή την Τετάρτη
NewsroomΟι γερουσιαστές την Παρασκευή (31 Ιανουαρίου), με 51 ψήφους έναντι 49, απέκλεισαν την κλήση νέων μαρτύρων και την παρουσίαση νέων αποδεικτικών στοιχείων, αναφορικά με τη νομική διαδικασία που έχει κινηθεί εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
Ο επικεφαλής της μειοψηφούσας κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών μίλησε επ' αυτού του αποτελέσματος για «μια μεγάλη τραγωδία», ενώ για τον Ρεπουμπλικανό Τεντ Κρουζ «ακούστηκαν περισσότερα από όσα χρειάζονταν», σύμφωνα με το NBC News.
Η επόμενη ψηφοφορία, που θα κρίνει το μέλλον του Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να διεξαχθεί την Τετάρτη και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα απαλλάξει τον Αμερικανό πρόεδρο από τις δικαστικές περιπέτειές του, βάσει του ψηφίσματος που ενέκρινε το σώμα των γερουσιαστών.
Σύμφωνα με το ψήφισμα, θα πραγματοποιηθεί άλλη μία συνεδρίαση μεθαύριο Δευτέρα (3 Ιανουαρίου) και την επόμενη Τετάρτη θα διεξαχθεί ψηφοφορία επί των κατηγοριών. Δεδομένου ότι χρειάζεται ενισχυμένη πλειοψηφία για να κριθεί ο Ντόναλντ Τραμπ ένοχος, η αθώωσή του είναι δεδομένη.
«Είναι αδιαμφισβήτητο ότι είναι ο πιο πολιτικά ισχυρός πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία» δήλωσε ο προεδρικός βιογράφος Τζον Μίτσαμ στο NBC News κατά τη διάρκεια μιας διακοπής της δίκης την Παρασκευή.
- Είδαμε την «Οδύσσεια» του Νόλαν: Τρίωρο χασμουρητό και Δούρειος Ίππος στην αισθητική μας - Ο Όμηρος; Απών!
- ΑΑΔΕ: Άνοιξε η ρύθμιση των 72 δόσεων - Από πότε ισχύει και ποιες οφειλές υπάγονται
- Συγκλονίζει ο Μάριος Φραγκούλης: «Ζήτησα να φωνάζω τη θεία μου "μητέρα" για να σταματήσουν να με κοροϊδεύουν»
- Λορέντζο Καριέρε: Βαρύ το κλίμα στην κηδεία του – Συντετριμμένη η Έλενα Κατραβά, σπαρακτικό «αντίο» από τον Γιώργο Ελεύθερα