Κόσμος|01.02.2020 16:47

Κοροναϊός: Αεροπορικές σταματούν τις πτήσεις προς την Κίνα - Λαμβάνονται μέτρα

Newsroom

Τα θύματα του κοροναϊού στην Κίνα ανέρχονται στους 259 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα πλησιάζουν τις 12.000. Περίπου 100 κρούσματα του νέου κοροναϊού έχουν εντοπιστεί στον υπόλοιπο πλανήτη. Μοιραία κράτη και αεροπορικές εταιρείες λαμβάνουν μέτρα για να προστατέψουν τη δημόσια υγεία.

Το Βιετνάμ κήρυξε το Σάββατο κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της επιδημίας και ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις από και προς την Κίνα. Νωρίτερα, οι εταιρείες Vietjet Air και Vietnam Airlines, ο εθνικός αερομεταφορέας, επίσης είχαν ανακοινώσει την αναστολή των πτήσεων στην Κίνα από σήμερα.    

Στη λίστα των αεροπορικών εταιρειών που αποφάσισαν την αναστολή των πτήσεων από και μπρος την Κίνα προστέθηκαν η Qatar Airways, η Turkmenistan Airlines αλλά και ο κρατικός αερομεταφορέας του Ουζμπεκιστάν.

Η Qantas Airways ανακοίνωσε την αναστολή των απευθείας πτήσεών της προς την Κίνα από τις 9 Φεβρουαρίου έως τις 29 Μαρτίου. Η Air New Zealand γνωστοποίησε ότι διακόπτει την πτήση Όκλαντ - Σανγκάη για το ίδιο διάστημα. 

Αυστραλία: Απαγόρευση εισόδου από την Κίνα

Από την άλλη, η Αυστραλία προστέθηκε στις χώρες που απαγορεύουν πλέον την είσοδο σε όσους αλλοδαπούς προέρχονται από την Κίνα, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού.  

Από την απαγόρευση εξαιρούνται όσοι Αυστραλοί επαναπατρίζονται, οι οποίοι όμως θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών μετά την επιστροφή τους από την Κίνα.   Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Σκοτ Μόρισον, ανακοίνωσε ότι η Αυστραλία πλέον συνιστά στους πολίτες της να μην επισκέπτονται την Κίνα, ανεβάζοντας την ταξιδιωτική οδηγία στο υψηλότερο επίπεδο. 

Ρωσία: Αυστηρά μέτρα 

Σήμερα ξεκινά και η επιχείρηση της Ρωσίας για την απομάκρυνση των πολιτών της από τις περιοχές της Κίνας που έχουν πληγεί περισσότερο από τον νέο κοροναϊό. Η Ρωσία σχεδιάζει να απομακρύνει τουλάχιστον 600 πολίτες της από την Γουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας, και την υπόλοιπη επαρχία Χουμπέι. Τη μεταφορά των Ρώσων έχουν αναλάβει οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, ενώ όσοι επαναπατριστούν θα μπουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Ήδη η Ρωσία έχει κλείσει τα σύνορά της με την Κίνα, ενώ στη χώρα εντοπίστηκαν τα δύο πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊου.

Πλήροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

μέτρα κορονοϊόςαεροπορικές πτήσειςΚίνανέος κορονοϊός