Κόσμος|02.02.2020 21:23

Λονδίνο: Τρεις οι τραυματίες από την «τρομοκρατική επίθεση» - Νεκρός ο δράστης

Newsroom

Σε επίσημες ανακοινώσεις προέβη η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου λίγες ώρες μετά την «τρομοκρατική» επίθεση που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Νότιο Λονδίνο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκαν τρία άτομα, ενώ ο δράστης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής. Μάλιστα ο ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Η συγκεκριμένη επίθεση σημειώνεται δύο και πλέον μήνες μετά την επίθεση με μαχαίρι στην οποία δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Γέφυρα του Λονδίνου. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη επίθεση οδήγησε την κυβέρνηση Τζόνσον στο να ανακοινώσει αυστηρότερη αντιτρομοκρατική νομοθεσία. Σήμερα, η επίθεση έγινε γύρω στις 14.00 (τοπική ώρα, 16.00 ώρα Ελλάδος) στην περιοχή με κατοικίες του Στρίθαμ.

Στο Twitter ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ευχαρίστησε τις υπηρεσίες διάσωσης, προσθέτοντας ότι οι σκέψεις του είναι στους «τραυματίες και σε όσους επλήγησαν». Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν αντέδρασε λέγοντας πως «οι τρομοκράτες προσπαθούν να μας διχάσουν και να καταστρέψουν τον τρόπο της ζωής μας. Στο Λονδίνο, δεν θα τους αφήσουμε ποτέ να το πετύχουν».

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν έγραψε ότι οι σκέψεις του είναι στους "τραυματίες και σε όσους επλήγησαν" και ευχαρίστησε την αστυνομία και τις υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων για την αφοσίωσή τους και την άμεση επέμβασή τους.

«Ματσέτα» και πυροβολισμοί

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένοπλους αστυνομικούς να έχουν περικυκλώσει έναν άνδρα που κείτεται στο έδαφος στην κεντρική λεωφόρο Στρίθαμ. Οι δυνάμεις της τάξης οπισθοχωρούν στη συνέχεια ξαφνικά και ζητούν από τους αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονται στο σημείο να κάνουν το ίδιο, την ώρα που φθάνουν στο σημείο άλλα οχήματα πρώτων βοηθειών.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA ότι είδε έναν άνδρα που έφερε ματσέτα να καταδιώκεται από έναν άνδρα που φορούσε πολιτικά ρούχα: «Πυροβολήθηκε, νομίζω ότι άκουσα τρείς πυροβολισμούς», δήλωσε ο 19χρονος σπουδαστής. Στο Λονδίνο έχουν σημειωθεί αρκετές τρομοκρατικές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια.

Sky News: Ο δράστης ήταν υπό παρακολούθηση

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Sky News ο δράστης της επίθεσης ήταν «υπό ενεργή αστυνομική παρακολούθηση». «Καταλαβαίνω ότι το άτομο αυτό ήταν υπό ενεργή αστυνομική παρακολούθηση τη στιγμή του συμβάντος», έγραψε στο Twitter ο ανταποκριτής του Sky News αρμόδιος για θέματα άμυνας και ασφάλειας.

Λονδίνοτρομοκρατική επίθεση