Κόσμος|05.12.2018 20:26

Η Συμφωνία των Πρεσπών στη συνάντηση Μογκερίνι με την ηγεσία της πΓΔΜ

Μαρία Ψαρά

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών και την υπουργό Άμυνας των Σκοπίων είχε σήμερα στις Βρυξέλλες η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι. Συγκεκριμένα συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης  και Υπουργό Άμυνας Radmila Šekerinska και τον Υπουργό Εξωτερικών Νικόλα Ντιμίτροφ της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

«Συζήτησαν τα βήματα που αφορούν στην εφαρμογή της Συμφωνίας Πρεσπών που υπογράφηκε με την Ελλάδα τον Ιούνιο. Η Ύπατος Εκπρόσωπος επαίνεσε το έργο της κυβέρνησης για την εφαρμογή αυτής της ιστορικής συμφωνίας, που χαιρέτισε ολόκληρη η Ευρώπη. Η διαδικασία αυτή αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες του παρελθόντος και να ενισχυθεί η συμφιλίωση στην περιοχή. είναι επίσης σημαντικό για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Φεντερίκα Μογκερίνι, Μάγια Κοντσίγιατσιτς.

«Η Ύπατη Εκπρόσωπος και οι Υπουργοί συζήτησαν επίσης την πρόοδο που σημειώθηκε στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη χώρα. Ειδικότερα, επικεντρώθηκαν στο κράτος δικαίου, έναν τομέα με απτό αντίκτυπο στη ζωή των πολιτών, όπου η πρόοδος θα βοηθήσει επίσης τη χώρα να προχωρήσει προς την ΕΕ. Η Φεντερίκα Μογκερίνι επιβεβαίωσε την πλήρη υποστήριξή της στην πορεία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της χώρας και την ετοιμότητά της να συνοδεύσει τις τρέχουσες μεταρρυθμίσεις, προς όφελος όλων των πολιτών», συμπλήρωσε.

Συμφωνία των ΠρεσπώνΠΓΔΜΣκόπια