Κόσμος|03.02.2020 18:38

Τουρκικός εκνευρισμός για τις πτήσεις γαλλικών αεροσκαφών πάνω από την Κύπρο

Newsroom

Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Ραφάλ, το Σάββατο πέταξαν πάνω από την Κύπρο. Πηγές του κυπριακού υπουργείου Άμυνας, που επικαλείται το sigmalive.com ανέφεραν ότι τα γαλλικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από την Πάφο μετά από άδεια που χορηγήθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σύντομα θα πραγματοποιηθούν κοινές ασκήσεις των δύο χωρών. Τα μαχητικά απονηώθηκαν από το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ», το οποίο βρίσκεται ανοιχτά της Κύπρου. Σημειώνεται πως σχετικό βίντεο ανάρτησε στο Twitter η Γαλλίδα πρέσβης στην Κύπρο, Ιζαμπέλα Ντιούμοντ.

T

Πάντως οι πτήσεις των γαλλικών αεροσκαφών έχουν προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στην Άγκυρα. Μάλιστα στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου A Haber αναφέρει «γαλλικά μαχητικά πέταξαν στην ανατολική μεσόγειο», «δυο γαλλικά μαχητικά τύπου Rafale απονηώθηκαν από το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ», το οποίο πλέει ανάμεσα στην Κρήτη και την Κύπρο, αλλά και βόρεια του οικοπέδου 8, στο οποίο βρίσκεται το "Γιαβούζ"».

Η Star κάνει λόγο για «προβοκάτσια σε Ανατολική Μεσόγειο. Γαλλικά μαχητικά πέταξαν στα όρια του Οικοπέδου 8, όπου το «Γιαβούζ» συνεχίζει τις εργασίες του. «Ανέβηκε το θερμόμετρο στην Ανατολική Μεσόγειο. Γαλλικά μαχητικά πέταξαν πάνω από την Κύπρο. Πλησίασαν σε περιοχή που βρίσκεται το "Γιαβούζ"» αναφέρει η «Aksam».

ΚύπροςΤουρκίαγαλλικά μαχητικά