Κόσμος|06.02.2020 20:01

Θεωρίες συνωμοσίας και ζοφερή πραγματικότητα: Οι Αμερικανοί μετά το AIDS διέσπειραν και τον κοροναϊό;

Νίκος Τζιανίδης

Η επανεμφάνιση κοροναϊού στην καθημερινότητά μας δεν έφερε μονάχα τρόμο και αγωνία για την εξέλιξή του, για το αν θα ανακαλυφθεί εμβόλιο και να σπεύσουμε πρώτοι να το προμηθευτούμε· δεν έφερε μόνο φιλοσοφικές προσεγγίσεις του τύπου: «Είμαστε ένα τίποτα» ή «Ματαιότης ματαιοτήτων…». Ο κοροναϊός «ξύπνησε» τους ανά τον κόσμο συνωμοσιολόγους που έσπευσαν να καταθέσουν τη δική τους (ατεκμηρίωτη μεν, αλλά…) αδιαμφισβήτητη εκδοχή για την εμφάνιση και εξάπλωση του ιού.

Μια από αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας υποστηρίζει πως οι Αμερικανοί δημιούργησαν τον κοροναϊό και τον έριξαν στην πόλη Γουχάν της Κίνας με σκοπό να πλήξουν την οικονομία τους.

Οι Κινέζοι θεωρούν ότι ο ιός... μεταδόθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ στα πλαίσια του οικονομικού πολέμου που μαίνεται μεταξύ τους τα τελευταία χρόνια. Και καλύτερα να σου βγει το μάτι, που λένε, παρά το όνομα. Και οι Αμερικανοί το ‘χουν το όνομα σε ανάλογα «παιχνίδια πολέμου», όπου με αθέμιτους τρόπους προσπάθησαν να κυριαρχήσουν.

Ας δούμε όμως θεωρίες συνωμοσίας, στις οποίες ενεπλάκησαν Αμερικανοί, και που κάθε άλλο παρά προϊόντα ευφάνταστων και μυθοπλαστών εγκεφάλων ήταν.

Ο κωδικός MKULTRA

MKULTRA ήταν η ονομασία που δόθηκε στην προσπάθεια της CIA να ελέγξει τη συμπεριφορά ανθρώπων μέσω της χρήσης ψυχοτρόπων ναρκωτικών ουσιών όπως το LSD. Η γέννηση της MKULTRA ανάγεται στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ο στρατός των ΗΠΑ άρχισε να εξετάζει τη δυνατότητα χρήσης βαρβιτουρικών, μαριχουάνας και υπνωτικών ως βοηθημάτων κατά τις ανακρίσεις. Το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα μπήκε σε εφαρμογή και κατά τον πόλεμο της Κορέας.

Ο στόχος ήταν να εκπαιδευτούν μυστικοί πράκτορες, που θα μπορούσαν να αντέξουν τα βασανιστήρια αν συλληφθούν. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν δίχως να το γνωρίζουν ανυποψίαστοι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες αλλά και πολίτες. Επιτροπή της Γερουσίας αποκάλυψε το πρόγραμμα MKULTRA και η CIA υποσχέθηκε επισήμως ότι θα το σταματήσει. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η υπηρεσία απλώς άλλαξε την κωδική ονομασία και συνεχίζει, απερίσπαστη τα πειράματα!

Από τις αρχές του 20ού αιώνα

Οι ΗΠΑ έχουν μακρά και δυσάρεστη ιστορία πειραμάτων πάνω σε ανθρώπους δίχως τη συγκατάθεσή τους . Από την αρχή του 20ου αιώνα, στρατιωτικές και ιδιωτικές οργανώσεις χρησιμοποίησαν ομάδες πολιτών για να ελέγξουν θεωρίες και ουσίες. Οι πληροφορίες που παραθέτουμε προέρχονται από αποχαρακτηρισμένα απόρρητα έγγραφα το 1977. 

Το 1900 ένας Αμερικανός γιατρός που πραγματοποιούσε έρευνες στις Φιλιππίνες, μόλυνε με πανώλη αριθμό κρατουμένων και κατόπιν προκάλεσε τη νόσο μπέρι μπέρι (πολυνευρίτιδα) σε κάποιους άλλους. Τα πειράματα αυτά οδήγησαν στο θάνατο δύο ανθρώπους!

Το 1931 ο δρ. Κορνέλιους Ρόουντς έβαλε σε εφαρμογή το «πορτορικανικό πείραμα καρκίνου» με τη χρηματοδότηση του ιδρύματος Ροκφέλερ. εισήγαγε καρκινικά κύτταρα σε δεκάδες ανθρώπους με σκοπό την ιατρική έρευνα! Το αποτέλεσμα ήταν πολλοί από τους συμμετέχοντες (ανυποψίαστους) στο πείραμα να βρουν βασανιστικό θάνατο. Ο δρ Κορνέλιους Ρόουντς αργότερα εργάστηκε στην Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας των ΗΠΑ όπου διενεργούσε πειράματα με ραδιενέργεια σε φυλακισμένους, ασθενείς σε νοσοκομεία και σε στρατιώτες!

Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Στην δεκαετία του ’40 άρχισε υπερεντατικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων για την αντιμετώπιση της ελονοσίας. Γιατροί στο Σικάγο μόλυναν με το μικρόβιο της ασθένειας περίπου 400 κρατούμενους λέγοντάς τους απλώς ότι βοηθούν στην πολεμική προσπάθεια και τίποτα περισσότερο…  Λίγα χρόνια αργότερα κατά τη δίκη της Νυρεμβέργης, Ναζί γιατροί που δικάζονταν για ειδεχθή εγκλήματα υπερασπίστηκαν τις μεθόδους τους επικαλούμενοι τα πειράματα του Σικάγου. Κι εκείνοι ισχυρίστηκαν ότι βοηθούσαν την γερμανική πολεμική προσπάθεια. Αδικο είχαν;

Το 1950, το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ διέσπειρε νέφος βακτηρίων πάνω από το Σαν Φραντσίσκο σε μια «προσομοίωση» μικροβιακής πολεμικής επίθεσης. Το πολεμικό ναυτικό ισχυρίστηκε ότι τα βακτήρια ήταν αβλαβή. Πολλοί από τους κατοίκους όμως ασθένησαν με βαριά συμπτώματα πνευμονίας και ένας μάλιστα απεβίωσε!

Το 1969 ο δρ Ντ. Μακάντορ αναπληρωτής διευθυντής έρευνας και τεχνολογίας στο υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ ζήτησε από το Κογκρέσο χρηματοδότηση για παραγωγή συνθετικού βιολογικού παράγοντα ενάντια στον οποίο οι άνθρωποι δεν θα είχαν καμία φυσική ανοσία. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του νέου βιολογικού παράγοντα θα ήταν ότι « θα είναι ανθεκτικός στις ανοσολογικές και θεραπευτικές διεργασίες του οργανισμού από τις οποίες εξαρτάται ο άνθρωπος για να διατηρεί σχετική ασφάλεια από τις μολυσματικές ασθένειες». Πάει πουθενά ο νους σας; Οχι; Λοιπόν, το Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας AIDS) εμφανίστηκε έπειτα από δέκα χρόνια! Είπατε κάτι; Κι αυτά είναι εκείνα που μάθαμε. Φανταστείτε τι δεν θα μάθουμε ποτέ!

Η «συγγνώμη» του Κλίντον!

Τη δεκαετία του ’80 έγινε γνωστό ότι για περισσότερα από 40 χρόνια η κυβέρνηση των ΗΠΑ πειραματιζόταν πάνω σε περίπου 200 φτωχούς μαύρους άνδρες της πόλης Τασκίγκι της Αλαμπάμας μολύνοντάς τους με σύφιλη, ώστε να μελετήσει τις επιδράσεις της ασθένειας.

Οι περισσότεροι άκουγαν τις φήμες και θεωρούσαν συνωμοσιολογίκες υπερβολές όλα αυτά που αφορούσαν ειδεχθή πειράματα πάνω σε ανυποψίαστους πολίτες των ΗΠΑ μέχρι που αποκαλύφθηκε η αλήθεια και τα πειράματα αποδείχτηκαν ζοφερή πραγματικότητα. Ο πρόεδρος Κλίντον υποχρεώθηκε να ταξιδέψει τότε στην Τασκίγκι και να ζητήσει συγγνώμη από όσους είχαν επιζήσει και από τις οικογένειές τους. Με μια συγγνώμη καθάρισε ο Μπιλ…

Μετά από όλα αυτά λοιπόν, πώς να μην πιστεύεις ό,τι ακούγονται και διασπείρονται μετά μια φονική επιδημία, έπειτα από ένα απροσδόκητο γεγονός από το οποίο κάποιοι ευνοούνται και πλουτίζουν;  Γιατί όχι και ο νέος κοροναϊός να μην είναι προϊόν εργαστηρίων και δολίως διεσπαρμένος; Λέμε τώρα, δίχως να υποστηρίζουμε όλα τούτα, όμως… Follow the money… που λένε οι υποψιασμένοι!

Πηγή: Αινίγματα της Ιστορίας - Alan Baker - Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

επιδημίεςΚορονοϊός