Κόσμος|06.02.2020 20:39

Πιτ Μπούτιτζετζ: Ο πρώτος δηλωμένος ομοφυλόφιλος που έβαλε πλώρη για τον Λευκό Οίκο

Newsroom

Δηλωμένος ομοφυλόφιλος -ανέβηκε πρόσφατα τα σκαλιά της εκκλησίας-, πολύγλωσσος, βετεράνος του πολέμου του Αφγανιστάν, απόφοιτος του Χάρβαρντ. Ο λόγος για τον 37χρονο δήμαρχο του Σάουθ Μπεντ της Ιντιάνα Πιτ Μπούτιτζετζ, ο οποίος έχει βαλθεί να τρελάνει την Αμερική καθώς διεκδικεί με αξιώσεις το χρίσμα των Δημοκρατικών. Σημειώνεται πως σε όλες τους τις εμφανίσεις ο 37χρονος Δημοκρατικός έχει ως πρόταγμα το σύνθημα ότι η η χώρα χρειάζεται «μια νέα γενιά ηγεσίας».

Μάλιστα στις εσωκομματικές εκλογές της Αϊόβα που σημαδεύτηκαν από ηλεκτρονικό «φιάσκο» ο Πιτ φαίνεται να κόβει πρώτος το νήμα καθώς με καταμετρημένο το 71% των εκλογικών τμημάτων συγκέντρωσε 26,8%, με τον Μπέρνι Σάντερς να ακολουθεί με 25,2%. Η Ελίζαμπεθ Γουόρεν βρίσκεται στην τρίτη θέση με 18,4% ενώ ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προς απογοήτευση των υποστηρικτών του συγκεντρώνει το 15,4%. 

T

Όταν πόζαρε με τον σύντροφό του στο TIME

Ο Πιτ και ο σύντροφός του Τζάστιν Γκλέζμαν πόζαραν στο αμερικανικό περιοδικό TIME, ενώ ο τίτλος του εξωφύλλου ήταν «Πρώτη Οικογένεια». Ο 29χρονος Τζάστιν Γκλέζμαν είναι πρώην καθηγητής Θεατρολογίας και, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος, έχει ζήσει στο πετσί του τον εκφοβισμό, την αποξένωση και τη σεξουαλική επίθεση. Αγαπά τη συλλογή βιβλίων του Χάρι Πότερ και τη Σελίν Ντιόν, ενώ το ζευγάρι έχει δύο σκυλιά.

ΗΠΑΠιτ ΜπουτιτζετζΔημοκρατικοίΤζο ΜπάιντενΜπέρνι Σάντερς