Κόσμος|07.02.2020 20:14

Κοροναϊός: Οργή για τη συγκάλυψη του θανάτου του γιατρού που ανακάλυψε τον ιό

Newsroom

Η οργή ξεχειλίζει στην Κίνα για τη συγκάλυψη του θανάτου του γιατρού που μίλησε πρώτος για τον ιό που έρχεται... Οι αγανακτισμένοι Κινέζοι κατηγόρησαν δημοσίως την κυβέρνησή τους ότι προσπάθησαν να καλύψουν το θάνατο του δρος Λι Γουενλιάνγκ «Δεν του επετράπη να μιλήσει. Δεν του επετράπη καν να πεθάνει», έγραψαν κάποιοι στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat.

Οι χρήστες του διαδικτύου δημιούργησαν κινούμενα σχέδια και κοινοποιούσαν το επαναστατικό τραγούδι «ακούς τον κόσμο που τραγουδά;» για να δείξουν την οργή τους. Το Πεκίνο φέρεται να ζήτησε να λογοκριθούν οι αναφορές για το θάνατό του πριν το νοσοκομείο βγει και δηλώσει επίσημα λίγες ώρες αργότερα ότι έχασε τη ζωή του. 

Το Κομμουνιστικό Κόμμα δήλωσε σήμερα ότι στέλνει τον παρατηρητή κατά της διαφθοράς στην Γουχάν για να διερευνήσει το θέμα. Σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη του ιού, περισσότεροι από 31.520 άνθρωποι έχουν μολυνθεί παγκοσμίως και ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί στους 638.

Εξάλλου, Κινέζοι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ο φολιδωτός μυρμηγκοφόγος, γνωστός και ως παγκολίνος, ένα θηλαστικό που κινδυνεύει με εξαφάνιση, διακινείται παράνομα και είναι περιζήτητο για το κρέας και τις φολίδες του, είναι πιθανόν ο ξενιστής του νέου κοροναϊού 2019-nCoV, που ευθύνεται για τον θάνατο άνω των 600 ανθρώπων στην Κίνα.

«Η τελευταία ανακάλυψη θα είναι μεγάλης σημασίας για την πρόληψη και τον έλεγχο της προέλευσης του ιού» ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του το South China Agricultural University, που ηγείται της έρευνας.

Ο παγκολίνος είναι θηλαστικό στην τάξη των φολιδωτών. Η μόνη οικογένεια που σώζεται μέχρι σήμερα, οι Μανίδες, έχει ένα γένος, το Μάνις, το οποίο αποτελείται από οχτώ είδη. Αυτά τα είδη έχουν διαστάσεις από 30 μέχρι 100 εκατοστά μήκος. Είναι γνωστά επίσης και κάποια εξαφανισμένα είδη παγκολίνων. Το όνομα παγκολίνος προέρχεται από τη μαλαισιανή γλώσσα «πενγκουλίν», που σημαίνει «κάτι που κυλάει». Βρίσκεται σε τροπικές περιοχές της Αφρικής και της Ασίας.

θάνατοιΚίναΚορονοϊόςκαραντίνα