Κόσμος|07.02.2020 22:40

Βρετανία: Διαγνωστικό τεστ για τον κοροναϊό στα εργαστήρια

Newsroom

Διαγνωστικό τεστ για τον κοροναϊό σε 12 εργαστήρια ανά τη Μεγάλη Βρετανία θα διαθέσει η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της χώρας, από την επόμενη εβδομάδα, αυξάνοντας έτσι τη διαγνωστική ικανότητα σε ύποπτα δείγματα από τα περίπου 100 σε 1.000 ημερησίως.

Οπως ανακοίνωσε η υπηρεσία, η διάθεση θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου, και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα βρίσκεται σε 12 εργαστήρια. Μέχρι στιγμής η δυνατότητα του διαγνωστικού τεστ για τον κοροναϊό, που έχει 636 θύματα σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, υπήρχε μόνο σε ένα εργαστήριο στο Λονδίνο, αλλά η νέα εξέλιξη διασφαλίζει ότι θα μπορεί να γίνεται στο εξής στα υπόλοιπα εργαστήρια όπου προβλέπεται να διατεθεί στην Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία. 

«Για να διασφαλίσουμε ότι η χώρα είναι έτοιμη για περαιτέρω περιστατικά και για να επιταχύνουμε τον χρόνο από τη λήψη ενός δείγματος μέχρι το αποτέλεσμα στο εργαστήριο, το τεστ θα διεξάγεται από εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό σε όλη την Αγγλία, Ουαλία, Σκοτία και Βόρεια Ιρλανδία. Αυτό αυξάνει τη δυνατότητα διαγνωστικών τεστ σε πάνω από 1.000 άτομα την ημέρα για την Αγγλία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μεγάλη ΒρετανίαΚορονοϊός