Κόσμος|10.02.2020 10:54

Τζεφ Μπέζος: Η πανάκριβη ανακαίνιση και τα πρόστιμα για... παράνομο παρκάρισμα

Newsroom

Ο Τζεφ Μπέζος έγινε πριν από μερικές ημέρες πλουσιότερος κατά 3, 5 δισ. δολάρια, όμως κάποια από αυτά τα χρήματα θα καλύψουν τα έξοδα των... προστίμων του για παράνομη στάθμευση.

Πριν από μερικά χρόνια και συγκεκριμένα το 2016, ο ιδρυτής της Amazon, πλήρωσε 23 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει το κτίριο που στέγαζε το Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας σε μια από τις πιο αριστοκρατικές γειτονιές της Ουάσινγκτον. Ξεκίνησε αμέσως την ανακαίνιση του χώρου, η οποία κόστισε 12 εκατoμμύρια δολάρια με σκοπό να μετατρέψει το κτίριο στην ιδιωτική του κατοικία.

Ξεκινώντας στα τέλη του 2016 και μέσα σε τρία χρόνια, η ομάδα εργολάβων που εργάστηκαν για την ανακαίνιση του ακινήτου συγκέντρωσε το ποσό των 16.800 δολαρίων σε πρόστιμα για παράνομη στάθμευση , σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει το cbsnews.com, στα στοιχεία που έχει στην κατοχή του το WUSA9 από το Τμήμα Δημοσίων Έργων αναφέρονται συνολικά 564 παραβάσεις, από τις οποίες οι 93 έγιναν  μόνο τον Απρίλιο του 2018. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου τρία πρόστιμα την ημέρα, γύρω από τον χώρο του ακινήτου, ενώ το συνολικό ποσό των προστίμων που εκδόθηκαν στην γειτονιά ανέρχεται στα 18.000 δολάρια.

Πέρα από την παραβίαση των «σημάτων στάθμευσης» ή τη στάθμευση σε χώρους που προορίζονται για τους κατοίκους, εκδόθηκαν επίσης πρόστιμα για οχήματα που εμπόδιζαν διασταυρώσεις και παρεμπόδιζαν την πορεία των πεζών. Όμως, ο πλουσιότερος άνθρωπος παγκοσμίως δεν χρειάζεται να ανησυχεί, αφού πλήρωσε όλα τα πρόστιμα και έτσι δεν κινδυνεύουν τα οχήματα που ερχάζονται στο ακίνητο.

Πριν μερικά εικοσιτετράωρα, ο Τζεφ Μπέζος πούλησε μαζικά 1,7 εκατομμύρια μετοχές της Amazon, αριθμός που αντιστοιχεί στο 3% του συνόλου των μετοχών που κατέχει, ενώ η μετοχή της Amazon μετρά κέρδη 11% από τις αρχές του 2020.

Τζεφ ΜπέζοςAmazon