Κόσμος|11.02.2020 17:44

Αίγυπτος: Πάνω από 100 εκατ. οι κάτοικοι της Χώρας του Νείλου

Newsroom

Ξεπέρασε σήμερα Τρίτη -και επίσημα- τα 100 εκατομμύρια ο πληθυσμός της Αιγύπτου.

Ήταν 2.30 το μεσημέρι της 11ης Φεβρουαρίου, όταν ο ψηφιακός μετρητής της Επίσημης Αιγυπτιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, γινόταν πλέον εξαψήφιος, σπάζοντας το «φράγμα» των 100 εκατομμυρίων, με τη Χώρα του Νείλου να δικαιώνει ακόμη περισσότερο τον τίτλο της - του πολυπληθέστερου αραβικού κράτους στον κόσμο.

Ωστόσο, το γεγονός αυτό έγινε με προβληματισμό δεκτό από την αιγυπτιακή κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα περιορισμού του υπερπληθυσμού. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αλ Αχράμ», ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι εκτιμά ότι ο υπερπληθυσμός αποτελεί απειλή για τη χώρα και εμπόδιο στην ανάπτυξή της.

Να σημειωθεί ότι μόνον στο Κάιρο ο πληθυσμός αγγίζει και ίσως και να ξεπερνά τα είκοσι εκατομμύρια, με την αιγυπτιακή πρωτεύουσα να χαρακτηρίζεται από τις περισσότερο πυκνοκατοικημένες στον κόσμο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, κάθε χρόνο, ο πληθυσμός της Αιγύπτου αυξάνεται 2-3 εκατομμύρια κατοίκους.

Στον αιγυπτιακό πληθυσμό θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι εκτός των συνόρων της χώρας, μένουν περίπου 13 εκατομμύρια Αιγύπτιοι, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις που καταγράφει η «Αλ Αχράμ». 

Αίγυπτοςπληθυσμός