Καταιγίδα Κιάρα: Νεκρούς και καταστροφές άφησε στο πέρασμά της η κακοκαιρία
NewsroomΤουλάχιστον 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, από το σαρωτικό πέρασμα της καταιγίδας Κιάρα, από τη βορειοδυτική Ευρώπη. Προειδοποιήσεις για πλημμύρες παραμένουν σε ισχύ, σε σχεδόν ολόκληρη τη Βρετανία, η οποία τις επόμενες ώρες αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη, και με σφοδρές χιονοπτώσεις. Κακοκαιρία πλήττει και την ανατολική Τουρκία.
Στην Πολωνία, μια 52χρονη γυναίκα και οι δύο κόρες της, ηλικίας 15 και 21 ετών, σκοτώθηκαν τη Δευτέρα στο Μπουκόβινα Τατρζάνσκα, ένα χιονοδρομικό κέντρο στο νότιο τμήμα της χώρας, όταν οι σφοδροί άνεμοι ταχύτητας 100 χλμ που έπνεαν στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα να ξεκολλήσει η στέγη ενός καταστήματος με είδη σκι.
Η μητέρα και το 15χρονο κορίτσι πέθαναν επιτόπου, ενώ η 21χρονη υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο, μεταδίδουν πολωνικά ΜΜΕ. Το τέταρτο θύμα, ο πατέρας της οικογένειας, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, σε κατάσταση σοκ, μεταδίδει το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Polsat News.
Στην Τσεχία, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του σε ένα τροχαίο δυστύχημα που προκλήθηκε από την πτώση ενός δέντρου. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στη χώρα, με τους ανέμους, που συνοδεύουν την Κιάρα, να πνέουν με ταχύτητα έως και 180 χλμ/ώρα. Στην Πράγα, δύο έφηβοι τραυματίστηκαν από δέντρο που ξεριζώθηκε.
Στο Λονδίνο, ένας άνδρας σκοτώθηκε, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του, μετά την πτώση ενός δέντρου σε δρόμο στα νοτιοδυτικά προάστια της βρετανικής πρωτεύουσας.
Στη Σλοβενία, ένας 52χρονος καταπλακώθηκε, ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, από ένα δέντρο που ξεριζώθηκε. Οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.
Στη νότια Σουηδία, ένας ιστιοπλόος σκοτώθηκε μετά την ανατροπή του σκάφους του. Αγνοείται ένας άνθρωπος που τον συνόδευε.
- Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν και μπαράζ επιθέσεων στο Κουβέιτ
- Πώς το Ιράν μπορεί να γίνει το «νέο Βιετνάμ»: Το στρατηγικό αδιέξοδο που στοιχειώνει τον Τραμπ
- «Μάγεψε» η πανσέληνος του Μαΐου: Εντυπωσιακές εικόνες από τον Ναό του Ποσειδώνα
- Ο γραφικός εθνοσωτήρας-ευπατρίδης που πέθανε ξεχασμένος και μόνος – Ο δήμος πλήρωσε τα έξοδα της κηδείας του