Κόσμος|12.02.2020 23:17

Τουρκικό υπουργείο Αμυνας: Εξουδετερώσαμε 55 στρατιώτες του Ασαντ

Newsroom

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Αμυνας, κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στην πόλη Ιντλίμπ, 55 στρατιώτες πιστοί στο καθεστώς Ασαντ εξουδετερώθηκαν.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι δυνάμεις των Τούρκων έπληξαν στόχους του καθεστώτος Ασαντ δυτικά του Χαλεπίου με πυραύλους.

Οπως είχε προαναγγείλει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «ανταποκρινόμαστε στις επιταγές του έθνους. Χτυπάμε το καθεστώς παντού» λένε Τούρκοι αξιωματούχοι. Οι επιθέσεις έχουν καταγραφεί στο ακόλουθο βίντεο.

 

Παράλληλα, στη διάρκεια της ημέρας Αμερικανοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά δυνάμεων πιστών στο καθεστώς στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, με αποτέλεσμα έναν νεκρό. Οι Αμερικανοί στρατιώτες είχαν σταματήσει στην περιοχή Χασέκε, όπου δέχτηκαν επίθεση πλήθους που προσπάθησε να αποτρέψει τη διέλευσή τους προς το Καμισλί. Σύμφωνα με το SANA (Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων), άλλος ένας πολίτης τραυματίστηκε.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων χαρακτήρισε το πλήθος που προσπαθούσε να αποτρέψει τη διέλευση των Αμερικανών ως «πιστό στο καθεστώς». Οι ντόπιοι που συνεπλάκησαν κατέστρεψαν τέσσερα οχήματα Αμερικανών στρατιωτών. Τότε εκείνοι κάλεσαν ενισχύσεις, με πέντε πλήρως εξοπλισμένα οχήματα να κάνουν την εμφάνισή τους.

Eρντογάν: «Κανένας δεν είναι ασφαλής αν μας απειλεί»

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε διαμηνύσει σε όλους τους τόνους πως κανείς δεν είναι ασφαλής στη Βόρεια Συρία αν συνιστά απειλή - μια σαφής αιχμή τόσο για τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ όσο και για τους Ρώσους συμμάχους του.

«Τα αεροπλάνα που βομβαρδίζουν αμάχους δεν θα πετάνε πια ελεύθερα» είχε δηλώσει ο Τούρκος πρόεδρος, τονίζοντας: «Η συμφωνία στο Σότσι δεν ισχύει πλέον».

ΣυρίαΤουρκίαΜπασάρ αλ ΆσαντΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν