Κόσμος|14.02.2020 15:48

Συγκλονίζει νοσοκόμα στη Γουχάν που πληροφορείται το θάνατο της μητέρας της

Newsroom

Τον γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο με μία νοσοκόμα στη Γουχάν, η οποία εργάζεται νυχθημερόν σε ένα από τα νεότευκτα νοσοκομεία που ανεγέρθηκαν σε χρόνο ρεκόρ στην Κίνα για να υποδεχθούν τα θύματα του κοροναϊού, και μαθαίνει την ώρα του καθήκοντος τον θάνατο της μητέρας της. Η γυναίκα ξεσπά σε λυγμούς, γυρίζει προς το σημείο όπου βρίσκεται το πατρικό της, υποκλίνεται τρεις φορές και αποχαιρετά τη μητέρα της, σκουπίζει τα δάκρυά της και γυρίζει στο καθήκον...

Εξάλλου, η εθνική επιτροπή υγείας της Κίνας αναθεώρησε προς τα κάτω τον απολογισμό των θυμάτων της επιδημίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, σε 1.380 νεκρούς, καθώς διαπίστωσε πως είχαν γίνει «διπλές καταχωρίσεις» θανάτων μία ημέρα μετά την υιοθέτηση νέων μεθόδων επαλήθευσης των κρουσμάτων και των θυμάτων.

Η επιτροπή ανακοίνωσε νωρίτερα 121 νέους θανάτους από την επιδημία ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο COVID-19 χθες Πέμπτη. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι μείωσε κατά 108 θανάτους τον απολογισμό στην επαρχία Χουμπέι, στην κεντρική Κίνα, που αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας.

Εξήγησε ότι είχαν υπάρχει «διπλές καταχωρίσεις» που εξακριβώθηκαν έπειτα από μια «επαλήθευση» των στατιστικών στοιχείων, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Μετά την ανασκευή αυτή, ο εθνικός απολογισμός πλησιάζει σήμερα Παρασκευή τους 1.500 θανάτους. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα, πλην των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, αναθεωρήθηκε επίσης λόγω «διπλών καταχωρίσεων» και βρίσκεται πλέον στις 63.851.

ΓουχάνΚίνανοσοκόμαΚορονοϊός