Κόσμος|06.12.2018 23:51

Κύπρος: Επιστρέφουν 250 αρχαιότητες μετά από 100 χρόνια

Newsroom

Επιστρέφουν μετά από έναν αιώνα στην Κύπρο 250 αρχαιότητες. Την αποκάλυψη έκανε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης κατά τη σημερινή τελετή εγκαινίων του Κέντρου Πληροφόρησης-Βιβλιοθήκης «Στέλιος Ιωάννου».

Όπως αναφέρει το philenews.com την ερχόμενη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου ο πρύτανης θα μεταβεί στο Λος Άντζελες όπου θα υπογράψει συμφωνητικό με το Harvey Madd College για την επιστροφή των 250 κυπριακών αρχαιολογικών αντικειμένων.

Η συμφωνία προβλέπει ότι οι αρχαιότητες αυτές θα εκτίθενται στο χώρο της νέας Βιβλιοθήκης, για την οποία εξάλλου υπάρχει πρόβλεψη να εμπλουτιστεί με άλλα σημαντικά έργα τέχνης. «Τα έργα τέχνης θα αποτελούν σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενεές, ώστε να αναγνωρίζουν οι επισκέπτες από πού ξεκινήσαμε» σημείωσε ο Κ. Χριστοφίδης.

Οι φοιτητές καθώς θα μπαίνουν στον προθάλαμο της Βιβλιοθήκης, θα αντικρίζουν τις δημιουργίες των αρχαίων Κυπρίων. «Θα είναι η είσοδος της Βιβλιοθήκης ακόμα ένα σημείο συνάντησης γενεών, το γεφύρι του χθες, του σήμερα και του αύριο» πρόσθεσε ο πρύτανης.

Κύπροςαρχαία