Κόσμος|15.02.2020 13:14

Gallup International: Ο Ερντογάν είναι ο δημοφιλέστερος ισλαμιστής ηγέτης

Newsroom

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναδεικνύεται ως ο δημοφιλέστερος μουσουλμάνος ηγέτης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της διεθνούς εταιρείας ερευνών Gallup International.

H εν λόγω έρευνα έχει συγκριτικό χαρακτήρα και διενεργήθηκε σε εύρος 5.261 πολιτών από διάφορες χώρες ανά την υφήλιο, κατά το διάστημα από τον Νοέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019.

Σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση, η δημοτικότητα του Τούρκου προέδρου στις μουσουλμανικές χώρες αγγίζει το 30% - ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό, που τον βάζει στην κορυφή ανάμεσα στους άλλους ηγέτες του ισλαμικού κόσμου.

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντούλ Αζίζ, ακολουθεί στη δεύτερη θέση, με το ποσοστό δημοφιλίας του να προσεγγίζει το 25%. Παράλληλα, ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί έρχεται τρίτος στην κατάταξη, με 21%.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, σε ό,τι αφορά τους παγκόσμιους ηγέτες, η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, έρχεται πρώτη, με ποσοστό 46%, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, βρίσκονται στη δεύτερη (40%) και στην τρίτη θέση (36%), αντίστοιχα.

Τέταρτος τη τάξει είναι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, η δημοτικότητα του οποίου κυμαίνεται στο 31%, ενώ παράλληλα ο Μπόρις Τζόνσον και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνουν ένα 30%. 

μουσουλμάνοιΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν