Κόσμος|16.02.2020 12:45

Θλίψη: Μια 8χρονη το νεαρότερο θύμα της προγηρίας - Πέθανε από τη σπάνια νόσο

Newsroom

Το νεαρότερο θύμα της προγηρίας, μιας εξαιρετικά σπάνιας ασθένειας, είναι ένα κοριτσάκι 8 ετών από την Ουκρανία, η βιολογική ηλικία του οποίου πλησίαζε τα 80 χρόνια. Η μικρή Anna Sakidon έπασχε από το Σύνδομο Hutchinson-Gilford (προγηρία), μια πάθηση η οποία προσβάλλει μόλις 1 στα 20 εκατομμύρια νεογέννητα στον πλανήτη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, αν και, σύμφωνα με το πιστοποιητικό γέννησής της, η Άννα πέθανε σε ηλικία 8 ετών, η βιολογική ηλικία της ήταν κοντά στα 80. Ως επίσημη αιτία θανάτου δηλώθηκε η πολυοργανική ανεπάρκεια εξαιτίας της πρόωρης γήρανσης. 

Όπως έλεγε η μητέρα της σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε όταν η Άννα ήταν 3 χρόνων, το κοριτσάκι περπάτησε όταν ήταν 10 μηνών. Στους 11 μήνες την ακολουθούσε σε όλο το σπίτι, αλλά φοβόταν το φως, οπότε έβγαινε έξω από αυτό, όταν σκοτείνιαζε. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πάσχοντες από προγηρία πεθαίνουν συνήθως από εγκεφαλικό. Η Άννα υπέφερε από πολλαπλά εγκεφαλικά, τα οποία επηρέασαν την κίνηση των χεριών και των ποδιών της.

νόσοςπρογηρίαθάνατος