Κόσμος|17.02.2020 18:00

Κοροναϊός: 99 νέα κρούσματα στο Diamond Princess - Πάνω από 1.700 οι νεκροί

Newsroom

Επιπλέον 99 κρούσματα διαγνώσθηκαν μεταξύ των επιβαινόντων στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα εξαιτίας της επιδημίας του νέου κοροναϊού και παραμένει αγκυροβολημένο στα ανοικτά της Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία, όπως ανέφεραν τη Δευτέρα 17/2 ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού στην Κίνα τον Δεκέμβριο με περισσότερους από 1.700 νεκρούς μέχρι σήμερα, απειλεί μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις και ζημιώνει την παραγωγή και τον τουρισμό στην Ιαπωνία. Την ίδια ώρα η Κίνα ανακοίνωσε ότι αντιπροσωπεία ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) θα επισκεφθεί το Πεκίνο και τις επαρχίες Γκουανγκντόνγκ και Σετσουάν από τις 17 Φεβρουαρίου. Εκπρόσωπος της κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Υγείας ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες της επίσκεψης αυτής στη διάρκεια σημερινής ενημέρωσης του Τύπου.

Οι 100 από τους νέους θανάτους καταγράφηκαν στη Χουμπέι, την επαρχία της κεντρικής Κίνας η πρωτεύουσα της οποίας, η πόλη Γουχάν, είναι η εστία της μόλυνσης. Σε όλη την επικράτεια της ηπειρωτικής Κίνας — πλην των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο — καταγράφηκαν 2.048 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα χθες. Το σύνολο των κρουσμάτων έχει πλέον φθάσει τα 70.548.

Ο αριθμός των κρουσμάτων της Κυριακής σηματοδοτεί την πρώτη αύξησή τους στην επαρχία της Χουμπέι έπειτα από δύο συναπτές ημέρες μείωσής τους. Στην ηπειρωτική Κίνα συνολικά, ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της επιδημίας ανέρχεται σε τουλάχιστον 1.765. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας αναμένεται να δημοσιοποιήσει αργότερα σήμερα Δευτέρα τον δικό της νεότερο απολογισμό για όλη την επικράτεια.

Οι αρχές στην επαρχία Χουμπέι ανακοίνωσαν νέα, ακόμη αυστηρότερα μέτρα στην προσπάθειά τους να φρενάρουν την εξάπλωση του COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης κυκλοφορίας όλων των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης.

Diamond PrincessΚορονοϊόςκρούσματα