Κόσμος|17.02.2020 19:55
Γαλλική άσκηση στην Κύπρο με το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» και μαχητικά Rafale
NewsroomΜεγάλη άσκηση πραγματοποιείται στην Κύπρο, με τη συμμετοχή του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Charles de Gaulle», αλλά και των γαλλικών μαχητικών Rafale.
Σύμφωνα με πληροφορίες, γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη θα απονηωθούν από το αεροπλανοφόρο, υποδυόμενα εχθρικά μέσα, και θα δοκιμάσουν την αντιαεροπορική ομπρέλα της Εθνικής Φρουράς της Μεγαλονήσου.
Οπως αναφέρεται σχετικά, στις 11:25, έγινε απονήωση αριθμού αεροσκαφών, σκοπός των οποίων ήταν να κάνουν εικονικές προσβολές στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου. Το σενάριο της άσκησης έχει να κάνει με προσβολή σε συγκεκριμένο στρατόπεδο, και υπήρξε συνεργασία με τις κυπριακές μονάδες αεράμυνας μικρού και μέσου βεληνεκούς.
Η άσκηση «ΤΑΛΩΣ 1 - 2020» είναι η τρίτη άσκηση της Εθνικής Φρουράς με τους Γάλλους.
Διαβάστε ακόμη
- Στα κάγκελα οι νοσηλευτές για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, αλλά δεν υλοποιήθηκαν - Οι 3 δεσμεύσεις που αθετήθηκαν
- Θρήνος για τον θάνατο βρέφους 7 μηνών στην Κρήτη
- Ηλιούπολη: Η κατάσταση της υγείας της 17χρονης πολυτραυματία
- Μην πεις ότι δεν ήξερες: Τι διαβάζουμε και πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη 13 Μαΐου