Κόσμος|17.02.2020 18:07

Κοροναϊός: Ενοπλοι έκλεψαν εκατοντάδες χαρτιά τουαλέτας στο Χονγκ Κονγκ

Newsroom

Σε κατάσταση πανικού λόγω του κοροναϊού είναι το Χονγκ Κονγκ. Οι εικόνες που έρχονται από τη χώρα κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου και είναι σοκαριστικές: Πελάτες σούπερ μάρκετ με τα καρότσια τους γεμάτα από χαρτιά υγείας σχηματίζουν μεγάλες ουρές στα ταμεία και κάποιοι διαπληκτίζονται.

Μοιραίο ήταν, λοιπόν, να αυξηθεί η παραβατικότητα σε σχέση με το εν λόγω αγαθό. Πιο συγκεκριμένα, άγνωστοι κρατώντας μαχαίρια λήστεψαν τον διανομέα έξω από ένα σουπερμάρκετ στην επαρχία Μονγκ Κοκ, που μόλις είχε ξεφορτώσει τα ρολά, ανέφερε η αστυνομία.  

Οι αρχές συνέλαβαν δυο άντρες και κατάφεραν να πάρουν πίσω μερικά από τα κλεμμένα ρολά χαρτιού υγείας. Σύμφωνα με πηγή του Apple Daily, κλάπηκαν 600 ρολά, αξίας περίπου HKD1,695 (218 δολαρίων).   

Εκτός από το χαρτί τουαλέτας, σύμφωνα με το BBC, σε έλλειψη λόγω του κοροναϊού είναι επίσης αγαθά όπως ρύζι, ζυμαρικά και καθαριστικά προϊόντα, καθώς, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως δεν επηρεάζονται από τον κοροναϊό, οι πολίτες συνεχίζουν να τα αποθηκεύουν μαζικά. 

ΚίναΚορονοϊόςχαρτιά τουαλέταςΧονγκ Κονγκ