Κόσμος|17.02.2020 16:36
Κρούσμα γρίπης των πτηνών στη Βουλγαρία - Θανατώνονται 5.830 πάπιες
NewsroomΗ υπηρεσία ασφάλειας τροφίμων της Βουλγαρίας ανέφερε τη Δευτέρα κρούσματα του ιού της γρίπης των πτηνών H5N8 σε πάπιες που εκτρέφονται σε αγρόκτημα στην πόλη Ρακόφσκι της νότιας Βουλγαρίας. Οι 5.830 πάπιες του αγροκτήματος θα θανατωθούν, ανέφερε η υπηρεσία σε δήλωση που εξέδωσε προσθέτοντας ότι πρόκειται για το πρώτο κρούσμα του υψηλής παθογένειας ιού στη χώρα εδώ και 10 μήνες.
Ζώνη προστασίας 3 χιλιομέτρων έχει δημιουργηθεί γύρω από το αγρόκτημα και μέσα σ' αυτήν έχει απαγορευθεί η μεταφορά οικόσιτων, άγριων και άλλων πτηνών, όπως και η πώληση αυγών και πουλερικών.
Διαβάστε ακόμη
- Αλεπού πιάστηκε στα «πράσα» να εισβάλει στο Μέγαρο Μαξίμου
- Η «καταραμένη» καρδιά: Παντρεύτηκε τη χήρα του δότη του μετά από μεταμόσχευση και λίγα χρόνια αργότερα... πέθανε με τον ίδιο τρόπο
- Μήνυση Κωνσταντοπούλου σε Γεωργιάδη: «Καταλαβαίνω τον τρόμο σας λόγω Καρυστιανού» σχολίασε ο υπουργός Υγείας
- Βιολάντα: Έγγραφα της Περιφέρειας Θεσσαλίας προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο από τις δεξαμενές προπανίου - Η διαπίστωση «μη συμβατότητας» από το 2020