Κόσμος|18.02.2020 15:17

Αγία Νάπα: «Δεν έχω ανάμειξη» λέει ο 38χρονος που τέθηκε υπό κράτηση

Newsroom

Στοιχεία που καίνε τον 38χρονο που συνελήφθη για το μαφιόζικο χτύπημα στην Αγία Νάπα, έχουν στα χέρια τους οι διωκτικές Αρχές, σύμφωνα με το reporter.com.cy, οι οποίες εκτιμούν πως ο ύποπτος δεν είναι ο μοναδικός εμπλεκόμενος στην υπόθεση και ως εκ τούτου, δεν αποκλείονται νέες συλλήψεις.

Ο 38χρονος, μπορεί να συνδέθηκε επιστημονικά με το καλάσνικοφ εντούτοις, υπάρχουν μαρτυρίες με τις κινήσεις του, τόσο πριν όσο και μετά την απόπειρα φόνου, που τον δένουν με τα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, όπου οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο ύποπτος, στον τόπο των πυροβολισμών, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν συνολικά 25 κάλυκες φυσιγγίων διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών. Ακολούθησε έρευνα στη γύρω περιοχή, όπου εντοπίστηκε ένα στρατιωτικό αυτόματο πυροβόλο όπλο Μ58, το οποίο βρισκόταν στο τέρμα σκάλας που οδηγεί στον υπόγειο χώρο του Μουσείου «Θάλασσα», σε απόσταση 150 μέτρων από το σημείο της ρίψης των πυροβολισμών.

Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, στις 13 Φεβρουαρίου, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, άγνωστος άντρας ο οποίος φορούσε μαύρα ρούχα και είχε καλυμμένο το πρόσωπό του, προσέγγισε τον χώρο στάθμευσης του ίδιου καφεστιατορίου, ερχόμενος πεζός από το χώρο στάθμευσης του Μουσείου Θάλασσα. Εκεί έγινε αντιληπτός από δύο πρόσωπα και αμέσως εγκατέλειψε τον χώρο κατευθυνόμενος πάλι προς το Μουσείο.

Κατά την αποχώρηση του άγνωστου άντρα φάνηκε ότι αυτός κρατούσε στο δεξί του χέρι, αντικείμενο που έμοιαζε με αυτόματο πυροβόλο όπλο. Εκείνο το βράδυ στο καφεστιατόριο, βρισκόταν ο ίδιος επιχειρηματίας, όπως και στην πρώτη περίπτωση.

Η διαμονή σε ξενοδοχείο και οι κινήσεις από κάμερα που τον καίνε

Από περαιτέρω εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ο ύποπτος στις 14 Φεβρουαρίου διανυκτέρευσε για ένα βράδυ σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας, ενώ στις 15 Φεβρουαρίου διανυκτέρευσε για ακόμα ένα βράδυ σε άλλο ξενοδοχείο, επίσης στην Αγία Νάπα από το οποίο αναχώρησε το πρωί της επόμενης ημέρας.

Από τον έλεγχο των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης του δεύτερου ξενοδοχείου διαπιστώθηκε ότι ο ύποπτος αναχωρεί από το ξενοδοχείο στις 11 και 43 της 15ης Φεβρουαρίου και επιστρέφει στις 2 και 12 της 16ης. Σημειώνεται ότι η απόπειρα δολοφονίας σημειώθηκε στις δύο τα ξημερώματα. Ακόμα διαπιστώθηκε πως ο ύποπτος επισκέφθηκε την Αγία Νάπα και στις 12 Φεβρουαρίου.

Ο ύποπτος συνελήφθη στις 17 Φεβρουαρίου και μετά από έρευνες στο σπίτι του στην Πάφο εντοπίστηκε και παραλήφθηκε μια φόρμα μαύρου χρώματος με τρεις άσπρες ρίγες κατά μήκος των μανικιών (σ.σ.  φόρμα δηλαδή που μοιάζει με τη φόρμα που φορούσε ο πεζός που πέρασε από το εστιατόριο μισή ώρα πριν το χτύπημα).

Αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη

Ο 38χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου χωρίς δικηγόρο, ενώ όταν η Δικαστής του εξήγησε τη διαδικασία και ρωτώντας τον αν έχει κάτι να πει, απάντησε πως «δεν έχω να πω κάτι, δεν έχω καμία ανάμειξη».

Ο 38χρονος χθες αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται παρά την επιστημονική μαρτυρία που τον καίει, ενώ αναμένεται να περάσει από εξαντλητική ανάκριση. Οι ανακριτές εκτιμούν ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα, ενώ αναμένεται να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 38χρονου, ώστε να διαφανεί με ποιους συνομιλούσε πριν και μετά την απόπειρα.

Παράλληλα οι ανακριτές αναμένεται να λάβουν άλλες πενήντα καταθέσεις και να εξετάσουν άλλα τριάντα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης. Επίσης θα διενεργηθούν εξετάσεις στο όχημα του υπόπτου, ο οποίος στο μεταξύ θα περάσει από ιατροδικαστική εξέταση.

μαφιόζικο χτύπημαΑγία Νάπα