Κόσμος|18.02.2020 18:28

O Iron Man υπάρχει: Jetman πέταξε στα 1.800 μέτρα ύψος και εντυπωσίασε

Newsroom

Eντυπωσιάζουν οι πτήσεις της ομάδας των jetmen. O Bινς Ρεφέ απογειώθηκε από μαρίνα στο Ντουμπάι και κατευθύνθηκε νότια προς το «Jumeirah Beach Residence». Στα πρώτα 8 δευτερόλεπτα έφτασε στα 100 μ. ύψος, στα 12 στα 200 μ., στα 19 στα 500 μ. και στα 30 στα 1.000 μ., κινούμενος με μέση ταχύτητα 130 κόμβων.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ένας πιλότος της JetmnanDubai μπόρεσε ταυτόχρονα να αιωρείται με ασφάλεια σε χαμηλό ύψος και να πετάει σε μεγάλα ύψη, κάνοντας ακροβατικά. 

Ο εξοπλισμός που ελέγχεται από το έδαφος επιτρέπει στον Jetman να πιάσει ταχύτητες μέχρι 400 χιλιόμετρα, αλλά και να αιωρείται, να αλλάζει κατεύθυνση και να κάνει κυκλικές κινήσεις. Στην πτήση που είχε διάρκεια τριών λεπτών, ο Ρεφέ έφτασε σε ύψος 1.800 μέτρων, προτού ανοίξει το αερόστατο του για να προσγειωθεί.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της Expo 2020, «οι άνθρωποι είχαν ονειρευτεί να πετάξουν από την αρχή της καταγεγραμμένης ιστορίας και τελικά αυτό το όραμα γίνεται πραγματικότητα. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο εύρος με ύψη όπου οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να πετάνε αυτόνομα. Ονομάζεται η γκρι περιοχή. Με το να πετάνε σε ύψη που δεν είχαν επιχειρήσει ξανά, οι jetman προσεγγίζουν αυτή την περιοχή. Και το 2020 αυτό το εύρος θα εξαφανιστεί».

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως στην ομάδα των jetmen ανήκουν και οι Γάλλοι Βινς Ρεφέ και Φρεντ Φουγκέν, οι οποίοι έχουν μία μεγάλα λίστα από επιτεύγματα στα extreme sports.

Iron ManπτήσηjetmanΝτουμπάι