Κόσμος|18.02.2020 19:53

Τραμπ: «Οχι» σε περιορισμούς στην πώληση αμερικανικών προϊόντων στην Κίνα

Newsroom

Με αφορμή τις φήμες για απαγόρευση στην General Εlectric Co να συνεχίσει να πουλά κινητήρες σε κινεζική αεροπορική εταιρεία, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, πραγματοποίησε παρέμβαση, εκφράζοντας την ισχυρή αντίθεσή του στην υλοποίηση ενός τέτοιου σεναρίου.

Οπως επεσήμανε, η εθνική ασφάλεια δεν μπορεί να «εργαλειοποιείται» με σκοπό να καθίσταται δυσκολότερη η πώληση αμερικανικών προϊόντων. Μάλιστα, ο κ. Τραμπ προχώρησε σε σχετικές αναρτήσεις στο Twitter.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν και δεν θα γίνουν ένα τόσο δύσκολο μέρος για να συναλλάσσεται κανείς, όσον αφορά την αγορά των προϊόντων μας από ξένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της δικαιολογίας που χρησιμοποιείται πάντα περί Εθνικής Ασφάλειας, την οποία οι εταιρείες μας θα πρέπει να εγκαταλείψουν ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικές» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. «Για να δώσω ένα παράδειγμα, θέλω η Κίνα να αγοράσει τους κινητήρες μας, τους καλύτερους του κόσμου» πρόσθεσε.

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως ο βασικός λόγος για τους περιορισμούς αυτούς είναι η ανησυχία ότι με τις πωλήσεις αυτές θα μπορούσε να αναδυθεί στην Κίνα μια αεροναυπηγική εταιρεία ανταγωνίστρια της αμερικανικής Boeing Co ή να ενισχυθούν οι στρατιωτικές δυνατότητες του Πεκίνου.

HΠΑΝτόναλντ ΤραμπΚίνα