Κόσμος|25.02.2020 15:36

Το μανιφέστο του μίσους του μακελάρη του Χανάου - Να εξολοθρευτούν οι μετανάστες

Μαρία Ανδρικάκη

Ακροδεξιός και συνωμοσιολόγος φαίνεται να είναι ο φερόμενος ως δράστης του μακελειού στο Χανάου της Γερμανίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild», που επικαλείται αστυνομικές πηγές, ο ακροδεξιός Tobias R. είχε «ανεβάσει» στο Διαδίκτυο βίντεο-μανιφέστο με παρανοϊκούς ισχυρισμούς.

Σε άπταιστα αγγλικά, ο μακελάρης του Χανάου που σκότωσε 10 άτομα –ανάμεσα στα οποία και τη μητέρα του– πριν αυτοκτονήσει, στέλνει ένα «προσωπικό μήνυμα» στους Αμερικανούς.

Υποστηρίζει ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχουν ειδικές υπόγειες εγκαταστάσεις όπου τα παιδιά βασανίζονται και σκοτώνονται στο όνομα του σατανά. Καλεί, μάλιστα, τους πολίτες να ξυπνήσουν και να ξεκινήσουν να μάχονται. Υποστηρίζει ακόμα ότι τον παρακολουθούν οι μυστικές υπηρεσίες, χωρίς, ωστόσο, να κατονομάζει κάποια συγκεκριμένη.

Το βίντεο γυρίστηκε σε διαμέρισμα και η πλατφόρμα YouΤube πλέον το έχει «κατεβάσει». Όπως αναφέρεται στα γερμανικά μέσα, η αστυνομία έχει στην κατοχή της, εκτός από το εν λόγω βίντεο, και επιστολές μίσους με ακροδεξιές απόψεις. Ανάμεσα σε αυτές και το ότι η Γερμανία υποφέρει από ομάδες μεταναστών που δεν μπορούν να διωχθούν, παρά μόνο να εξολοθρευτούν. Στο 24σέλιδο μανιφέστο του αναφέρει επίσης ότι μερικές φυλές έχει αποδειχθεί ότι είναι ανώτερες από άλλες.

Αν και δεν είναι γνωστό ακόμα το όπλο που χρησιμοποίησε για τις επιθέσεις, η «Bild» αναφέρει ότι ο 43χρονος είχε κυνηγετική άδεια και ότι το όπλο του βρέθηκε δίπλα στη σορό του, στο διαμέρισμα των γονιών του.

Αν και τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα, οι αρχές δηλώνουν σχεδόν σίγουρες ότι πρόκειται για επίθεση μίσους και ρατσισμού. Το παρελθόν του Tobias R., αλλά και η ψυχική του υγεία, βρίσκονται επίσης στο μικροσκόπιο των ερευνητών

ακροδεξιάΓερμανίαμακελάρης