Κόσμος|20.02.2020 16:49

Χάκαραν την MGM Resorts - Πήραν στοιχεία διασημοτήτων, στελεχών και αξιωματούχων

Newsroom

Αδίστακτοι κυβερνοεγκληματίες χάκαραν την αμερικανική εταιρεία πολυτελών ξενοδοχείων και καζίνο MGM Resorts International, σύμφωνα με εκπρόσωπό της. «Πέρυσι το καλοκαίρι, ανακαλύψαμε μη εγκεκριμένη πρόσβαση σε διακομιστή υπηρεσιών νέφους που περιείχε ποσότητα πληροφοριών για ορισμένους πρώην επισκέπτες της MGM Resorts» δηλώνει εκπρόσωπος της εταιρείας με ανακοίνωσή του.

Οι χάκερ δεν απέκτησαν πρόσβαση σε οικονομικά δεδομένα (στοιχεία χρεωστικών καρτών ή κωδικούς πρόσβασης), ενώ οι πελάτες που επηρεάστηκαν από αυτήν τη συνθήκη έχουν ήδη ενημερωθεί, όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος της εταιρείας, ο οποίος πρόσθεσε: «Η πλειονότητα των πληροφοριών που εκτέθηκαν σχετίζεται με τα ονόματα πελατών και τους τηλεφωνικούς τους αριθμούς».

Ωστόσο, το εξειδικεύμενο σε θέματα τεχνολογίας σάιτ, ZDNet, αναφέρει σε σχετική αρθρογραφία πως προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 10,6 εκατομμυρίων ανθρώπων έχουν πέσει στα χέρια των χάκερ, και μάλιστα έχουν δημοσιευτεί σε ιστότοπο που έχει ως όρο αναφοράς το κυβερνοέγκλημα... Πιο συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για πληροφορίες που αφορούν διευθυντικά στελέχη τεχνολογικών εταιρειών, δημοσιογράφους και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα πάντα με το ZDNet, μεταξύ των διασημοτήτων τις οποίες αφορά η εν λόγω κλοπή προσωπικών δεδομένων είναι ο Τζάστιν Μπίμπερ, αλλά και ο δημιουργός του Twitter, Μαρκ Ντόρσεϊ.

Πάντως, η MGM σημειώνει στη σημερινή της ανακοίνωση ότι επιφόρτισε δύο εταιρείες ερευνών για θέματα κυβερνοασφάλειας για να βοηθήσουν την εσωτερική της έρευνα.

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η MGM Resorts διαχειρίζεται πολυτελή ξενοδοχεία σε προορισμούς όπως το Λας Βέγκας, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Κίνα. Μάλιστα, τα ξενοδοχεία της στο Λας Βέγκας προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες. 

Στα στοιχεία που διέρρευσαν φέρεται ότι δεν περιλαμβάνονται πληροφορίες για πελάτες που διέμειναν στα θέρετρά της μετά το 2017, προσθέτει η Guardian.  

MGM ResortsΤwitterχάκερ