Κόσμος|20.02.2020 20:27

Γερμανία: Υπάρχουν ομάδες ενόπλων έτοιμες να σπείρουν τον ρατσιστικό τρόμο

Newsroom

Γενικός συναγερμός σε όλη την Γερμανία έχει σημάνει μετά το μακελειό με τους 11 νεκρούς στη Χανάου με το «σοκ» τόσο στην κοινωνία όσο και στον πολιτικό κόσμο να είναι έκδηλο.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του OPEN TV, Παντελής Βαλασόπουλος, σε πολλές πόλεις της χώρας έχει χτυπήσει «καμπανάκι» κινδύνου καθώς πλέον γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο το τι είναι ικανοί να προκαλέσουν ακροδεξιοί οι οποίοι «είναι ψυχοπαθείς και έχουν όπλα». 

Ο φόβος και για άλλα ρατσιστικά χτυπήματα τέτοιου τύπου έχει κινητοποιήσει τους πολίτες γι΄αυτό και απόψε αναμένονται σε πολλές πόλεις αλλά και στην γερμανική πρωτεύουσα, πολλές και μεγάλες αντιρατσιστικές συγκεντρώσεις. 

Αν και ο δράστης του μακελειού στη Χανάου θεωρείται «μοναχικός λύκος», σύμφωνα με πληροφορίες των γερμανικών Αρχών στη Γερμανία υπάρχουν οργανωμένες ομάδες, οπλισμένες και έτοιμες να σπείρουν τον ρατσιστικό τρόμο.

Το μανιφέστο του μίσους του μακελάρη 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild», που επικαλείται αστυνομικές πηγές, ο ακροδεξιός Tobias R. είχε «ανεβάσει» στο Διαδίκτυο βίντεο-μανιφέστο με παρανοϊκούς ισχυρισμούς.

Σε άπταιστα αγγλικά, ο μακελάρης του Χανάου που σκότωσε 10 άτομα –ανάμεσα στα οποία και τη μητέρα του– πριν αυτοκτονήσει, στέλνει ένα «προσωπικό μήνυμα» στους Αμερικανούς.

Υποστηρίζει ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχουν ειδικές υπόγειες εγκαταστάσεις όπου τα παιδιά βασανίζονται και σκοτώνονται στο όνομα του σατανά. Καλεί, μάλιστα, τους πολίτες να ξυπνήσουν και να ξεκινήσουν να μάχονται. Υποστηρίζει ακόμα ότι τον παρακολουθούν οι μυστικές υπηρεσίες, χωρίς, ωστόσο, να κατονομάζει κάποια συγκεκριμένη.

Το βίντεο γυρίστηκε σε διαμέρισμα και η πλατφόρμα YouΤube πλέον το έχει «κατεβάσει». Όπως αναφέρεται στα γερμανικά μέσα, η αστυνομία έχει στην κατοχή της, εκτός από το εν λόγω βίντεο, και επιστολές μίσους με ακροδεξιές απόψεις. Ανάμεσα σε αυτές και το ότι η Γερμανία υποφέρει από ομάδες μεταναστών που δεν μπορούν να διωχθούν, παρά μόνο να εξολοθρευτούν. Στο 24σέλιδο μανιφέστο του αναφέρει επίσης ότι μερικές φυλές έχει αποδειχθεί ότι είναι ανώτερες από άλλες.

Γερμανίαακροδεξιόςένοπλη επίθεση