Πρωτοβουλία Μέρκελ και Μακρόν για τη Συρία - Πρόθυμοι να συναντηθούν με Ερντογάν
NewsroomΗ καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δηλώνουν πρόθυμοι να συναντηθούν με τους προέδρους της Ρωσίας και της Τουρκίας προκειμένου να βρεθεί μια "πολιτική λύση" στη Συρία.
Οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες τηλεφώνησαν σήμερα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για να του εκφράσουν την ανησυχία τους για την ανθρωπιστική κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας και να προτρέψουν να σταματήσει η σύρραξη στην περιοχή αυτήν, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της καγκελαρίας.
Η καγκελάριος Μέρκελ και ο πρόεδρος Μακρόν μίλησαν μαζί στον Πούτιν ενώ βρίσκονταν στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.
«Και οι δύο ξεκαθάρισαν πόσο ανησυχούν από την καταστροφική κατάσταση για τον λαό του Ιντλίμπ. Και οι δύο ζήτησαν τον άμεσο τερματισμό των μαχών» και τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, οι δύο ηγέτες είπαν στον Πούτιν ότι είναι πρόθυμοι να συναντηθούν μαζί του και με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για να συζητήσουν μια πολιτική λύση στο συριακό.
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων