Κόσμος|24.02.2020 10:29

Οι μηνύσεις των διασήμων στοίχισαν στη Sun τουλάχιστον 80 εκατ. ευρώ το 2019

Newsroom

Η βρετανική εφημερίδα «The Sun» κατέγραψε ρεκόρ... χασούρας το 2019, σημειώνοντας απώλειες 81 εκατ. ευρώ (68 εκατ. λιρών), τόσο λόγω της πτώσης των πωλήσεων του εντύπου της αλλά - κυρίως - του τεράστιου κόστους αντιπροσώπευσης της εταιρείας σε δικαστήρια, εξαιτίας μηνύσεων από διασήμους για παράνομη καταγραφή των συνομιλιών τους, όπως ο Elton John και το πρώην μοντέλο Heather Mills

Όπως αναφέρει ο Guardian, μπορεί το σκάνδαλο των υποκλοπών να «έσκασε» πριν από 10 χρόνια, ωστόσο ακόμη και σήμερα η εταιρεία εξακολουθεί να ξοδεύει το ένα όγδοο των εσόδων σε δικαστικές υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και η αγωγή του πρίγκιπα Χάρι στο μέσο. Παρά τις απώλειες, η Sun παραμένει η πιο εμπορική εφημερίδα της Μεγάλης Βρετανίας, ωστόσο αναμένεται να χάσει αυτή την πρωτιά από τη Daily Mail κάποια στιγμή μέσα στο 2020, καθώς πλέον πουλά λιγότερα από 1,1 εκατ. έντυπα ημερησίως. 

Η οικονομική... κατρακύλα της Sun δεν φαίνεται να επηρεάζει τα έντυπα της «αδελφής» εταιρείας, Times και Sunday Times, τα οποία σημείωσαν αισθητή άνοδο στα έσοδά τους, σε μια πλήρως ανταγωνιστική αγορά. 

Με πληροφορίες από Guardian

The Sunοικονομικές απώλειεςυποκλοπέςμείωση πωλήσεων