Κόσμος|25.02.2020 16:02

Επιβεβαιώνει ο Ερντογάν: Δύο Τούρκοι στρατιώτες νεκροί στη Λιβύη

Μαρία Ζαχαράκη

Δύο νεκρούς στρατιώτες στη Λιβύη επιβεβαίωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος το περασμένο Σάββατο είχε αποκαλύψει ότι υπάρχουν νεκροί Τούρκοι στρατιώτες στην Τρίπολη, αποτέλεσμα επιθέσεων και συγκρούσεων με τις δυνάμεις του Χαφτάρ.

Αραβικά μέσα ενημέρωσης, πάντως, κάνουν λόγο για 16 Τούρκους νεκρούς στρατιώτες στις συγκρούσεις στη Λιβύη.

Για το θέμα αυτό, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκε κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και του καναλιού FOX, που πρόσκειται στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, σημειώνοντας εκνευρισμένος ότι δεν θα τον δικάσει η αντιπολίτευση για την εξωτερική πολιτική του.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι πρώτα πρέπει το κανάλι FOX να μάθει από δημοσιογραφία και να σταματήσει να παράγει fake news και πως δεν τον ενδιαφέρει τί λέει η αντιπολίτευση.

«Θα με δικάσει η αντιπολίτευση; Τί λέει η αντιπολίτευση; Λέει να πάω να συναντηθώ με τον Άσαντ. Ο κύριος Κεμάλ δεν ζητά λογαριασμό για τα εκατομμύρια ανθρώπους που εγκαταλείπουν τη χώρα τους και προσπαθεί να μας δώσει και συμβουλές. Τη λογική αυτή κράτα την για τον εαυτό σου», είπε απευθυνόμενος στον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Και τώρα που το έμαθε ότι έχουμε δύο νεκρούς στη Λιβύη, τί θα κάνει ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου; Ο κ. Κεμάλ να ρωτήσει το άλλο. Τι κάνει η Βάγκνερ εκεί; Τί κάνουν όσοι ήρθαν από το Σουδάν εκεί;», σημείωσε.

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΛιβύη