Κόσμος|25.02.2020 15:25

Κοροναϊός: Κόκκινος συναγερμός στην Αγκυρα - Πιθανό κρούσμα σε αεροπλάνο

Μαρία Ζαχαράκη

Συναγερμός σήμανε σε πτήση επιβατικού αεροσκάφος, έπειτα από την εμφάνιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού. Το αεροσκάφος εκτελούσε το δρομολόγιο Τεχεράνη-Κωνσταντινούπολη. Οι 17 επιβάτες που παρουσίασαν υψηλό πυρετό θεωρήθηκαν από τις τουρκικές αρχές ύποπτοι φορείς του κορωνοϊού.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Χουριέτ» ο Τούρκος υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, δήλωσε ότι «μέσα στο αεροπλάνο υπήρχαν κάποιοι που παρουσίασαν πυρετό και βήχα, μας έβαλε σε υποψίες και προσγειώσαμε το αεροσκάφος. Θα ανακοινώσουμε τα τελικά αποτελέσματα έπειτα από 3-4 ώρες». Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Τούρκος υπουργός ανακοίνωσε ότι οι επιβάτες και το προσωπικό του αεροπλάνου θα τεθούν σε καραντίνα σε νοσοκομείο στην Άγκυρα για 14 ημέρες. Όλοι οι επιβάτες είναι Τούρκοι, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

Οι τουρκικές αρχές υποχρέωσαν το αεροπλάνο που εκτελούσε την πτήση ΤΚ 8VÇ να προσγειωθεί στην Άγκυρα στις 10.29 το πρωί. Το αεροσκάφος εκκενώθηκε και όλοι οι 132 επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Άγκυρας, όπου αυτή τη στιγμή διεξάγονται εξετάσεις. Αρκετοί από τους επιβάτες προέρχονται από την πόλη Κουμ του Ιράν, που έχει πληγεί περισσότερο από τον επικίνδυνο ιό.

Στις 23 Φεβρουαρίου η Τουρκία ανακοίνωσε ότι έκλεισε όλα τα χερσαία και εναέρια σύνορά της με το Ιράν, ωστόσο συνεχίζονται οι πτήσεις που μεταφέρουν Ιρανούς πολίτες που θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα τους, όπως επίσης και οι ειδικές πτήσεις από το Ιράν για να μεταφέρονται Τούρκοι πολίτες στην Τουρκία.

T
T

πιλότος ζήτησε και πήρε άδεια έκτακτης προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Άγκυρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες εβδομάδες, μια σειρά κρατών, όπως η Τουρκία, προχώρησε στη λήψη προσωρινών περιορισμών στις πτήσεις από και προς το Ιράν. Κι αυτό, διότι ο αριθμός των κρουσμάτων στο Ιράν ανέρχεται πλέον σε 95 άτομα, με τους νεκρούς να αγγίζουν τους 15.  

ΆγκυραΚορονοϊόςΤουρκία