Κόσμος|25.02.2020 12:47

Κοροναϊός: Ανακοίνωση Ερυθρού Σταυρού Λομβαρδίας για προφύλαξη από κλέφτες και μαφιόζους!

Newsroom

Δύσκολες ώρες περνούν οι Ιταλοί με τις φήμες και τους απατεώνες να γιγαντώνουν την ανασφάλεια και την ανησυχία μεταξύ των πολιτών ειδικά σε περιοχές του ιταλικού βορρά.

Ο Ερυθρός Σταυρός της Λομβαρδίας αναγκάστηκε να εκδώσει έκτακτη ανακοίνωση προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες της χώρας σχετικά με τα ραντεβού που κλείνουν διάφοροι απατεώνες με σκοπό να κάνουν ιατρικό τεστ κατ΄οίκον για τον κοροναϊό.

«Ο Ερυθρός Σταυρός ανακοινώνει πως το προσωπικό του δεν υποστηρίζει υπηρεσίες κατ΄οίκον ελέγχων σε πολίτες που θέλουν να διαπιστώσουν εάν έχουν νοσήσει από τον COVID-19. Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες και να είναι προσεκτικοί και να απευθύνονται μόνο σε εξουσιοδοτημένους γιατρούς», αναφέρει μεταξύ άλλων η δισέλιδη ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού η οποία εκδόθηκε μετά από καταγγελίες πολιτών πως έπεσαν θύματα απατεώνων αλλά και οργανωμένων μαφιόζων που παρουσιάστηκαν σε εύπορους πολίτες με σκοπό να παράσχουν... ιατρικές υπηρεσίες κατ΄οίκον αλλά τελικά τους έκλεψαν.

Ξενοφοβία και οργή για τους Κινέζους

Στο μεταξύ μεγάλη και η φημολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πως διαδόθηκε ο κοροναϊός στη χώρα ενώ δεν λείπουν και οι ακραίες τοποθετήσεις σε βάρος των Κινέζων τους οποίους η πλειοψηφία των Ιταλών θεωρεί την «πηγή του κακού». Η ιταλική κυβέρνηση εκδίδει συνεχώς οδηγίες ενημέρωσης προς τους πολίτες όχι μόνο για την αντιμετώπιση της νόσου αλλά ακόμα και προς τους ανηλίκους να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με σοβαρότητα και υπομονή και να μην προβαίνουν σε ρατσιστικά σχόλια ή πράξεις σε βάρος των Κινέζων ή πολιτών τρίτων χωρών γιατί αποτελούν πράξεις βίας και ρατσισμού.

 

ΚορονοϊόςΚινέζοιμαφίαΕρυθρός Σταυρός