Πώς η Wall Street έχασε 1 τρισ. δολάρια μέσα σε μία εβδομάδα
NewsroomΟι ελπίδες που υπήρχαν για αποκλιμάκωση της αντιπαράθεσης που υπάρχει ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα εξανεμίστηκαν και αυξήθηκαν οι φόβοι είτε για σύγκρουση των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου είτε για μία παρατεταμένη περίοδο «ψυχρού οικονομικού πολέμου».
Οι φόβοι οδήγησαν σε μαζικές ρευστοποιήσεις στη Wall Street. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Dow Jones να χάσει περισσότερες από 1.000 μονάδες και το βράδυ της Παρασκευής έκλεισε στις 24.388,95 μονάδες. Ο S&P 500, έκλεισε την εβδομάδα με απώλειες 4,6%.
Οι ρευστοποιήσεις αυξήθηκαν μετά την είδηση της σύλληψης της οικονομικής διευθύντριας της Huawei. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως οι μετοχές τεχνολογίας δέχονται πιέσεις επειδή υπάρχουν ανησυχίες πως το Πεκίνο θα προβεί σε αντίποινα.
Στη χθεσινή συνεδρίαση οι μετοχές των κατασκευαστριών ημιαγωγών Nvidia και Advanced Micro Device κατέγραψαν πτώση μεγαλύτερη του 6%. Απώλειες πάνω από 3% είχαν επίσης οι μετοχές των Netflix, Alphabet (Google) και Amazon.
- Μητσοτάκης: Ιστορική ανορθογραφία το casus belli - Υπάρχουν νομικά εμπόδια για τα F-35 στην Τουρκία
- Σύγκρουση Νταβούτογλου-Χατζηβασιλείου για την Κύπρο: «Ήταν μια παράνομη εισβολή»
- Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο των αστροναυτών και γιατί επιστρέφουν με φορεία στη Γη - Τι αποκαλύπτει έρευνα
- Δεν θα σε προδώσει ποτέ: Το ρομπότ που σπάει τα κοντέρ με 13.000 προπαραγγελίες - Απίστευτα βίντεο