Κόσμος|27.02.2020 10:24

Κοροναϊός: Γιαπωνέζα νόσησε για δεύτερη φορά αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο

Newsroom

Η κυβέρνηση της επαρχίας της Οσάκα στην Ιαπωνία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι μία Γιαπωνέζα τουριστική οδηγός βρέθηκε για δεύτερη φορά θετική στον κοροναϊό, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα. Την είδηση επιβεβαίωσε το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας, σημειώνοντας ότι η γυναίκα αυτή προσβλήθηκε ξανά από τον covid-19, αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei.

Αν και πρόκειται για το πρώτο τέτοιου είδους περιστατικό στην Ιαπωνία, μολύνσεις ατόμων για δεύτερη φορά από τον νέο κοροναϊό έχουν καταγραφεί στην Κίνα. «Μόλις κάποιος μολυνθεί από την ασθένεια, ενδέχεται ο ιός να παραμένει εν υπνώσει στον οργανισμό του και με σχεδόν ανύπαρκτα συμπτώματα, αν όμως βρει τον δρόμο προς τους πνεύμονες, τότε ενδέχεται να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του», δήλωσε ο Φίλιπ Τιέρνο καθηγητής Μικροβιολογίας και Παθολογίας στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. 

Την Πέμπτη 27/2, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ιαπωνία ανέρχεται σε 186, αυξημένος κατά 16, σε σχέση με τα καταγεγραμμένα κρούσματα την Τετάρτη 26/2. 

Ο παγκόσμιος χάρτης των κρουσμάτων του κοροναϊού σε πραγματικό χρόνο

ΚορονοϊόςΙαπωνίαΓιαπωνέζα