Κόσμος|27.02.2020 15:02
Οι αρχές ζητούν την εκκένωση χωριού λόγω εκρηκτικών από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
NewsroomΝα αφήσουν το χωριό τους για δέκα χρόνια αναμένεται να ζητηθεί από τους κατοίκους ελβετικού χωριού στους πρόποδες των Αλπεων. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», στο χωριό Μίτχολτς, 35 μίλια νότια της Βέρνης, έχουν ανακαλυφθεί εκρηκτικά από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Μάλιστα, εξαιτίας των εκρηκτικών, που, όπως αναφέρεται, είναι θαμμένα στην περιοχή από το 1947, είχε σημειωθεί κατά το παρελθόν ισχυρή έκρηξη, με αποτέλεσμα τον θάνατο εννέα ανθρώπων. Τα επόμενα χρόνια ο κίνδυνος υποτιμήθηκε. Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατα ευρήματα, το σενάριο της εγκατάλειψης του χωριού φαντάζει πλέον αναπόφευκτο, αφού οι αρχές πρέπει να καθαρίσουν την περιοχή από τα εκρηκτικά.
Διαβάστε ακόμη
- Συντριβή Phantom στην Τανάγρα: Βλάβη ή ανθρώπινο λάθος; Τα ερωτήματα και πού επικεντρώνονται οι έρευνες
- Τραγωδία στην Ισπανία: 64χρονη σκοτώθηκε από ταύρο σε ταυροδρομία - Σοκαριστικό βίντεο
- Ο Σαββίδης δεσμεύτηκε και το όνειρο της Νέας Τούμπας παίρνει «σάρκα και οστά» - Το μοντέλο χρηματοδότησης που ανέφερε ο Μητσοτάκης
- Οι επόμενες εκλογές, η «κόκκινη κάρτα» σε Σαμαρά, το «όχι» στην Τουρκία και το λάθος στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Η συνέντευξη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ