Κόσμος|28.02.2020 12:52

Κοροναϊός: Το «προφητικό» βιβλίο του 1981 που μιλά για φονικό ιό από τη Γουχάν

Newsroom

Σχεδόν 40 χρόνια πριν, το 1981, κυκλοφόρησε ένα βιβλίο που αναφερόταν σε κάποιον φονικό ιό από την Κίνα. Τότε, σίγουρα θα έμοιαζε επιστημονική φαντασία. Σήμερα, το σενάριο αυτό επιβεβαιώνεται με τον πιο θλιβερό τρόπο, καθώς ο κοροναϊός που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στη Γουχάν, σαρώνει τον πλανήτη και προκαλεί παγκόσμια ανησυχία. 

Το βιβλίο «The Eyes of Darkness» ανήκει στον Αμερικανό συγγραφέα Dean Koontz και έχει ως κεντρικό του θέμα ένα θανατηφόρο ιό, ονόματι «Γουχάν - 400». Το γεγονός αυτό κάνει τους συνωμοσιολόγους απανταχού να επανέρχονται δριμύτεροι, υποστηρίζοντας ξανά πως ο COVID-19 δεν εμφανίστηκε σε μια αγορά παράνομης πώλησης άγριων ζώων αλλά είναι αποτέλεσμα πειραμάτων σε εργαστήριο. 

Πρώτος, σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο, έκανε ο Nick Hinton, σημειώνοντας πως το βιβλίο του Koontz, γραμμένο το 1981, προέβλεψε τον σημερινό ιό.

T

Από την άλλη, υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η όποια ομοιότητα ανάμεσα στο βιβλίο και τον κοροναϊόμπεριορίζεται στη Γουχάν, καθώς δεν υπάρχουν άλλα κοινά σημεία. Για την ιστορία, στην πλοκή του βιβλίου, ο ιός «Wuhan-400» είναι ένα βιολογικό όπλο φτιαγμένο από ανθρώπινο χέρι. Σε αντίθεση με τον ιό της εποχής μας...

ΚορονοϊόςΓουχάν