Κόσμος|28.02.2020 17:29

Ο κοροναϊός έφερε δουλειές με… φούντες για Έλληνα στην Τουρκία - Στα ύψη η ζήτηση για μάσκες

Newsroom

Για την αύξηση της ζήτησης των ιατρικών μασκών, λόγω κοροναϊού, μιλά στην Ώρα Ελλάδος 5:30 ο Γιώργος Γεωργιτσάκης, υπεύθυνος πωλήσεων εταιρείας που παράγει ιατρικά αναλώσιμα στην Τουρκία.

Ο κ. Γεωργιτσάκης, ο οποίος είναι υπεύθυνος πωλήσεων στην συγκεκριμένη εταιρεία, αναφέρει ότι παράγουν όσες χειρουργικές μάσκες προλαβαίνουν λόγω της έξαρσης του κοροναϊού. «Η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη των προμηθειών», αναφέρει. Υπάρχει μεγάλη αύξηση της ζήτησης και έλλειψη μασκών παγκοσμίως. Η τιμή της μάσκας έχει υπερπολλαπλασιαστεί, σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Γεωργιτσάκη. 

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Γεωργιτσάκης στην εκπομπή του ΟPEN TV – Ώρα Ελλάδας 05.30, η ζήτηση είναι τεράστια από όλον τον κόσμο, ακόμη και από την Κίνα, που είναι η νούμερο ένα παραγωγός χώρα σε μάσκες. Μεγάλη και η ζήτηση από την Ελλάδα, από όπου ο Γιώργος Γεωργιτσάκης λαμβάνει καθημερινώς αρκετά τηλεφωνήματα για παραγγελίες, λόγω εξάντλησης των αποθεμάτων στη χώρα μας.

Πολλοί δεν αρκούνται καν στα τηλέφωνα, όπως σχολιάζει. Αρκετοί είναι εκείνοι που επισκέπτονται ακόμη και το εργοστάσιο στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να πιέσουν για κάποια παραγγελία. Η αγορά μασκών έχει μετατραπεί πλέον σε χρηματιστήριο, σημειώνει ο κ. Γεωργιτσάκης από την Κωνσταντινούπολη.

Η τιμή χονδρικής έχει ανέβει κατακόρυφα και μάλιστα από τους ίδιους τους πελάτες, που στην αγωνία τους να βρουν να αγοράσουν, προσφέρουν από μόνοι τους τιμές πολύ πιο πάνω της αξίας μιας μάσκας. Όπως εξηγεί, οι Ευρωπαίοι πελάτες έχουν στραφεί πλέον στην Τουρκία, λόγω της εγγύτητάς της προς την Ευρώπη και της ταχύτερης μεταφοράς των προϊόντων στις διεθνείς αγορές. Άλλωστε εκτός του ότι στην Κίνα δεν υπάρχουν πλέον ποσότητες, έχουν γίνει και πιο δύσκολες οι μεταφορές από εκεί.

ΤουρκίαΚορονοϊόςχειρουργικές μάσκες