Κόσμος|29.02.2020 18:13

Ο Τσαβούσογλου εκλιπαρεί τις ΗΠΑ για να χρησιμοποιήσει τους Patriot στην Iντλίμπ

Newsroom

Σκούρα τα έχει βρει η Αγκυρα στη Συρία, με τους Τούρκους να μετράνε βαριές απώλειες από τα πυρά των δυνάμεων του προέδρου της χώρας Μπασάρ αλ Ασαντ. Εύλογη, λοιπόν, είναι η ανησυχία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος αναζητεί, με κάθε τρόπο, ενισχύσεις, ενώ οι συγκρούσεις στην επαρχία Ιντλίμπ μαίνονται. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Τσαβούσογλου, ευρισκόμενος στην Ντόχα, την πρωτεύσα του Κατάρ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έπειτα από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ζήτησε από τις ΗΠΑ να προμηθεύσουν την Τουρκία με πυραύλους Patriot.

Στο μεταξύ, 55 Τούρκοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στο μέτωπο της Ιντλίμπ, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κάνει λόγο για μάρτυρες και να ορκίζεται εκδίκηση. Παράλληλα, η Τουρκία αποφάσισε να μη σταματήσει τους Σύρους πρόσφυγες που θα επιδιώξουν να φτάσουν στην Ευρώπη από ξηράς ή θαλάσσης από το Ιντλίμπ. Η τουρκική αστυνομία, η ακτοφυλακή και οι συνοριακοί φύλακες διατάχθηκαν να σταματήσουν να τους εμποδίζουν, ανέφερε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Μεβλούτ ΤσαβούσογλουHΠΑΜάικ ΠομπέοΤουρκίαPatriot