Κόσμος|29.02.2020 19:36

Καγκελάριος Αυστρίας: Θα ενισχύσουμε τις χώρες που φυλάνε τα σύνορα της ΕΕ

Newsroom

Δεν πρέπει να επαναληφθεί μια κατάσταση όπως αυτή του 2015, υποστηρίζει σε ανάρτησή του στο Twitter ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, κάνοντας αναφορά στο μείζον θέμα που ταλανίζει τις ευρωπαϊκές χώρες: το νέο κύμα προσφύγων και μεταναστών που βρίσκεται στα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα, μετά την κίνηση της Τουρκίας να ανοίξει τον δρόμο στις προσφυγικές ροές.

«Στόχος μας πρέπει να είναι η σωστή προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. και να σταματήσουμε τους παράνομους μετανάστες», τονίζει ο Κουρτς και προσθέτει: «Η Αυστρία είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις χώρες στα εξωτερικά σύνορα της Ενωσης με επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις, όπως ανέφερε και ο υπουργός Εσωτερικών μας. Αν η προστασία αυτή αποδειχθεί αναποτελεσματική, η χώρα μας θα προστατεύσει τα δικά της σύνορα».

T

Παράλληλα, τη στήριξή του στην Ελλάδα εξέφρασε με ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ, καλώντας την Τουρκία να σεβαστεί τις συμφωνίες της με την Ευρώπη.

«Στηρίζουμε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διατηρήσει τον έλεγχο των συνόρων με την Τουρκία. Αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές να σεβαστούν τη συμφωνία μας και να αποκαταστήσουν την τάξη. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τα θύματα του Ιντλίμπ αλλά δεν θα ανεχθούμε τις παράνομες διελεύσεις των συνόρων στην Ευρώπη» ανέφερε στην ανάρτησή του ο Βέμπερ.

T

Μάνφρεντ ΒέμπερκαγκελάριοςμεταναστευτικόΑυστρία