Κόσμος|29.02.2020 22:17

Πώς αντιμετωπίζει το Βατικανό τον κοροναϊό - Τι λέει ο Ελληνας πρέσβης

Γιώργος Μανέττας

Την ώρα που το μυστήριο γύρω από την υγεία του Πάπα μεγαλώνει, στην έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αντιμετωπίζουν την ραγδαία εξάπλωση του κορωναϊού στην Ιταλία με ψυχραιμία και σύνεση.Όπως αναφέρει μιλώντας στο «ethnos.gr», ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βατικανό, Νικόλαος Πατακιάς, σε αντίθεση με τον πανικό που επικράτησε στην Βόρεια Ιταλία, όπου εντοπίσθηκαν τα πρώτα κρούσματα του θανατηφόρου ιού, τα πράγματα στο πνευματικό κέντρο του καθολικισμού κυλάνε ομαλά και δεν έχουν παρατηρηθεί –μέχρι στιγμής τουλάχιστον- προβλήματα.

«Οι περισσότερες εκδηλώσεις», λέει ο κ. Πατακιάς «διεξάγονται κανονικά, όπως και οι επισκέψεις κορυφαίων στελεχών και προσωπικοτήτων και δεν υπάρχουν ακυρώσεις ενώ ηρεμία επικρατεί και σε σούπερ μάρκετ, όπου υπάρχει επάρκεια προϊόντων, εκτός από τις προστατευτικές μάσκες που έχουν εξαντληθεί». Επιπλέον, σύμφωνα με τον Έλληνα αξιωματούχο δεν έχει επηρεαστεί η επισκεψιμότητα των εκκλησιών, στις οποίες οι πιστοί συνεχίζουν να προσέρχονται για να παρακολουθήσουν την προγραμματισμένη Θεία Λειτουργία.

Η κανονικότητα και η αποφυγή του πανικού, σύμφωνα με τον κ. Πατακιά οφείλεται και στην προετοιμασία του Κράτους του Βατικανού, το οποίο λόγω του πνευματικού μεγέθους αλλά και της ισχύος που διαθέτει, δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να υπολείπεται των άλλων κρατών σε ετοιμότητα.

καθολική εκκλησίαΠάπας ΦραγκίσκοςΒατικανόΚορονοϊός