Κόσμος|03.03.2020 18:18

Τραβάει το σκοινί ο Τσαβούσογλου: Έλληνες πυροβόλησαν πισώπλατα δύο πρόσφυγες

Newsroom

Με αμείωτη ένταση συνεχίζει την τακτική της προπαγάνδας και των fake news η τουρκική πλευρά. Συγκεκριμένα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε πως «οι χώρες της ΕΕ που προσπαθούν να μας δώσουν μαθήματα και η Ελλάδα που ισχυρίζεται ότι είναι το λίκνο της Δημοκρατίας, δυστυχώς δεν συμπεριφέρονται στους πρόσφυγες που έρχονται στα σύνορά τους, σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους. Πυροβολούν κατά των προσφύγων. Δύο πρόσφυγες έχουν σκοτωθεί πισώπλατα από πυροβολισμούς»

«Παρέχουν όπλα στους χωρικούς να πυροβολούν τους πρόσφυγες. Ελπίζω ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να το δει» πρόσθεσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ. «Τέτοιου είδους παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν κατακρίνονται από τις χώρες της ΕΕ ως ένδειξη αλληλεγγύης. Πάντα ρίχνουν σε εμάς το φταίξιμο», πρόσθεσε ενώ κατέληξε ότι «τα χρήματα είναι μόνο ένα μέρος του προβλήματος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πρόσφυγες έχουν δικαιώματα», συνέχισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πάντως και χθες Κυριακή η τουρκική πλευρά έκανε λόγο για νεκρούς, με την ελληνική πλευρά να το διαψεύδει. Μάλιστα αργά χθες το βράδυ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ είπε πως οι Έλληνες στρατιώτες σκότωσαν δύο πρόσφυγες. Τη συγκεκριμένη δήλωση διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ο οποίος τόνισε ότι σχετικές αναφορές περί πυρών εναντίον ατόμων που προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα αποτελούν «χονδροειδή και εσκεμμένη παραπληροφόρηση: fake news.»

μετανάστεςπρόσφυγεςΜεβλούτ ΤσαβούσογλουΈβρος