Κόσμος|03.03.2020 18:46
Γαλλία: Απαράδεκτος ο εκβιασμός του Ερντογάν με τους πρόσφυγες
NewsroomΟ υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν χαρακτήρισε «απαράδεκτο» σήμερα τον «εκβιασμό» της Τουρκίας που απειλεί να αφήσει να περάσουν εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες προς την Ευρώπη, αν δεν λάβει βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να διαχειριστεί τη ροή των Σύρων προσφύγων.
«Η χρησιμοποίηση μεταναστών από την Τουρκία ως μέσο άσκησης πίεσης και εκβιασμού στην Ευρώπη είναι απολύτως απαράδεκτη», δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας μιλώντας στη γαλλική Εθνοσυνέλευση κατηγορώντας την Άγκυρα ότι «εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται ήδη στο έδαφός της».
Διαβάστε ακόμη
- Το DNA «μίλησε»: Τι αποκάλυψαν οι εξετάσεις για τα παιδιά του «σπιτιού της φρίκης» στην Κυψέλη
- «Γελοιότητες αυτά για τα ποντίκια»: Τι απαντά η δασκάλα για το σπίτι της πολύτεκνης οικογένειας στα Φουρνά Ευρυτανίας
- Έναν χρόνο μετά και ο δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος: Το άγριο έγκλημα που σόκαρε το φεστιβάλ Burning Man
- Αγωγή «μαμούθ» από τον Σταύρο Φλώρο: Ζητά πάνω από 100 εκατ. δολάρια μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του στο Survivor