Κόσμος|04.03.2020 11:09

Κοροναϊός: Από 5 έως 14 ημέρες η περίοδος επώασης του COVID-19

Newsroom

Η μέση περίοδος επώασης του νέου ιού Covid-19 είναι 5 έως 7 ημέρες και ο ανώτατος χρόνος επώασης είναι 14 ημέρες, ανακοίνωσε ο Ντου Μπιν, πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος Εντατικής Θεραπείας της Κινεζικής Ιατρικής Ενωσης κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Πεκίνο.

Ο Ντου Μπιν δήλωσε επίσης ότι αν και στην επαρχία Χουμπέι διαπιστώθηκε πως ορισμένα άτομα βρέθηκαν θετικά στο ιό μετά την αποθεραπεία και την έξοδό τους από το νοσοκομείο, δεν υπάρχουν στοιχεία στην παρακολούθηση τέτοιων περιπτώσεων. Ο Κινέζος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία που θα δείχνουν ότι αυτοί οι ασθενείς μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους.

ΠΟΥ: Αυξήστε την παραγωγή εξοπλισμού κατά 40% - Αυξάνονται τα θύματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε την Τρίτη 3/3 για παγκόσμια έλλειψη και αύξηση των τιμών σε προστατευτικό εξοπλισμό για την καταπολέμηση της ταχείας εξάπλωσης του κοροναϊού και ζήτησε τόσο από τις εταιρείες, όσο και από τις κυβερνήσεις, αύξηση της παραγωγής κατά 40%, καθώς ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται.

Στις ΗΠΑ ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 9 από έξι την Δευτέρα. Η Αργεντινή και η Χιλή ανέφεραν τα πρώτα κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό. Η Κίνα ανησυχεί για κρούσματα που μπορεί να εισέλθουν στο έδαφός της από το εξωτερικό. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζέι-ιν κήρυξε τον πόλεμο κατά του κοροναϊού.

Κορονοϊός