Κόσμος|04.03.2020 11:40

Κοροναϊός - Γαλλία: Πλαφόν στην τιμή των αντιβακτηριδιακών από τον υπουργό Οικονομικών

Newsroom

Η Γαλλία θα προχωρήσει σε ρύθμιση της τιμής των αντιβακτηριδιακών τζελ, μετά τις αναφορές που υπήρξαν για υπερβολική αύξηση των τιμών τους από το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού, δήλωσε την Τετάρτη 4/3 ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

Διάταγμα για την ρύθμιση της τιμής των αντιβακτηριδιακών τζελ θα δημοσιευτεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, πρόσθεσε ο Λεμέρ σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό BFM Business. Συνδικάτο φαρμακοποιών ανακοίνωσε σήμερα στον ραδιοσταθμό Franceinfo ότι η αύξηση της τιμής των αντιβακτηριδιακών τζελ είναι απαράδεκτη και ζήτησε από την κυβέρνηση να επέμβει.

Την Τρίτη 3/3, ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η γαλλική κυβέρνηση θα επιτάξει τα αποθέματα προστατευτικών μασκών της χώρας έως τις 31 Μαΐου. Το σχετικό διάταγμα «σχετικό με τις απαραίτητες επιτάξεις στο πλαίσιο της μάχης ενάντια στην covid-19» δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και έχει στόχο να διασφαλίσει την πρόσβαση σε αυτά τα προϊόντα στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τους ασθενείς που μολύνονται από τον SARS-CoV-2.

Μπρουνό ΛεμέρΓαλλίαΚορονοϊός