Κόσμος|09.03.2020 18:54

Σαρλ Μισέλ: Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την Τουρκία

Newsroom

Στις Βρυξέλλες μετέβη τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να συναντηθεί με ευρωπαίους αξιωματούχους σχετικά με το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό.

Ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για συνομιλίες σχετικά με τη μετανάστευση, την ασφάλεια, τη σταθερότητα στην περιοχή και την κρίση στη Συρία.

Ο Σαρλ Μισέλ, πριν από τη συνάντηση με τον Ερντογάν, σημείωσε - μέσω twitter.

T

«Έχουμε διαφορετικές απόψεις για διαφορετικά θέματα και είναι σημαντικό να συζητήσουμε, να κάνουμε ένα ανοιχτό διάλογο για να ξεπεράσουμε τα διάφορα προβλήματα. Για εμάς είναι σημαντικό να εφαρμόσουμε την συμφωνία μεταξύ Τουρκία και ΕΕ και να συζητήσουμε για θέματα όπως η Συρία για σταθερότητα στην περιοχή. Είμαστε έτοιμοι απόψε για διάλογο με την Τουρκία», δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ.

Στις 3 Μαρτίου, «είναι πολύ σημαντικό να προστατεύετε τα σύνορα και ταυτόχρονα να δείχνετε σεβασμό για το Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα» σημείωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να υλοποιείται η συμφωνία με την Τουρκία για τις προσφυγικές ροές.

«Περιμένουμε από την τουρκική πλευρά να σέβονται και να τηρούν αυτά που υποσχέθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας» υπογράμμισε ο κ. Μισέλ.

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνπροσφυγικόΣαρλ Μισέλ