Κόσμος|10.03.2020 20:30

Προκαλεί ο Ερντογάν: Δολοφονική η μεταχείριση των προσφύγων στα σύνορα

Newsroom

Την κατάσταση που επικρατεί στο προσφυγικό έθιξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της επιστροφής του στην Κωνσταντινούπολη. «Η Ελλάδα δεν γνωρίζει το διεθνές δίκαιο. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να εξετάσει την οικουμενική διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρέπει να γνωρίζουν και να αποδέχονται ότι η μεταχείρισή τους στα σύνορα είναι δολοφονική. Θα αποκαλύψουμε ξανά φέτος στον ΟΗΕ τις εικόνες των προσφύγων που τους γδύνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας, που προσπαθούν να εμποδίσουν τους μετανάστες να περάσουν τα σύνορα πρόσφατα σκότωσαν τέσσερα ή πέντε άτομα.

Ακόμη πρόσθεσε ότι η Τουρκία προς το παρόν δεν κλείνει τα σύνορά της για τους πρόσφυγες και μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη και κάλεσε την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορά της. 

Παράλληλα δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δέχθηκαν ότι η Τουρκία έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της βάσει της συμφωνίας που υπέγραψε το 2016 με την Ε.Ε., ενώ, όπως ισχυρίστηκε, οι Βρυξέλλες παραδέχθηκαν ότι καθυστερούν στην υλοποίηση των δικών τους δεσμεύσεων.

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνπρόσφυγεςΈβροςμετανάστες