Κόσμος|11.03.2020 14:12

Κοροναϊός: 25 δισ. ευρώ δίνει η ιταλική κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί η κρίση

Newsroom

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα διαθέσει συνολικά 25 δισεκατομμύρια ευρώ για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση από τον κοροναϊό.

«Το ποσό αυτό δεν θα χρησιμοποιηθεί αμέσως, αλλά θα χρησιμεύσει για τη συνολική αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης», εξήγησε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Με τα κονδύλια αυτά θα βοηθηθούν οι επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και η δημόσια υγεία. Παράλληλα, ο Κόντε υπογράμμισε ότι περιμένει τα αναλυτικά αιτήματα από τους περιφερειάρχες του ιταλικού βορρά, οι οποίοι ζητούν να κλείσουν όλες οι εμπορικές δραστηριότητες στις περιοχές τους, με ακόμη πιο αυστηρά μέτρα. 

Η Ενωση Βιομηχάνων Λομβαρδίας, πάντως, γνωστοποίησε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι δεν συμφωνεί με το συγκεκριμένο αίτημα και πως θεωρεί ότι τα καταστήματα πρέπει να μείνουν ανοικτά για να μην καταρρεύσει ο τζίρος τους. Την Παρασκευή, η ιταλική κυβέρνηση θα αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο θα διατεθούν τα πρώτα 12 από τα συνολικά 25 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη του παραγωγικού ιστού της χώρας.

ΚορονοϊόςΤζουζέπε Κόντε